Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

China invests € 15 milyar ing trowongan paling ngisor ing jagad ngisor antara Finlandia lan Estonia

0a1a-101
0a1a-101
Avatar
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Link rel sepur sing ambisius, sing dirancang kanggo nyambung ibukutha Finlandia lan Estonia liwat dhasar Teluk Finlandia, wis narik € 15 milyar ($ 17 milyar) saka Mitra Modal Touchstone sing diduweni China.

Pengembangan Wilayah Bay paling apik Oy nulis nota pangerten karo dana Tiongkok, sing dadi sponsor inisiatif Sabuk lan Jalan Beijing, kanggo nyedhiyakake dana kanggo trowongan Helsinki-Tallinn, perusahaan kasebut ngumumake dina Jumuah. Sepertiga saka pendanaan € 15 milyar bakal dadi investasi ekuitas pribadi, kanthi Touchstone entuk pangsa minoritas ing proyek kasebut, lan rong pertiga sisa minangka pembiayaan utang.

Pembiayaan Tiongkok bakal kasedhiya ing Pengembangan Wilayah Finest Bay nalika proyek kasebut maju. Mitra kasebut kudu luwih setuju babagan rincian finansial kontrak sajrone nem wulan sabanjure.

Terowongan 103-kiolmeter, dirancang kanggo nyambung bandara Helsinki-Vantaa lan bandara Tallinn kanthi loro stasiun, minangka salah sawijining proyek infrastruktur paling gedhe ing Eropa, miturut pimpinan proyek Peter Vesterbacka.

"Touchstone duwe pengalaman akeh babagan pembiayaan proyek infrastruktur pribadi gedhe sing padha," ujare salah sawijining pendiri Finest Bay Area, Kustaa Valtonen. Dheweke nambahake manawa perusahaan kasebut golek "solusi finansial sing seimbang" lan tujuane kanggo ngamanake investasi modal Eropa, Nordik, lan Finlandia.

Sadurunge, perusahaan kasebut ujar manawa trowongan kasebut regane udakara € 15 milyar, lan pitulung Touchstone bisa ngatasi biaya kasebut. Ing taun kepungkur, perusahaan konstruksi ing Dubai, ARJ Holding setuju menehi dana 100 juta kanggo link sepur, sing direncanakake bakal nyuda wektu lelungan udakara 20 menit saka perjalanan feri rong jam sing digunakake puluhan ewu penumpang.

Sanajan konstruksi trowongan ngisor durung diwiwiti lan durung dijadwal operasional nganti 2024, karcis kanggo numpak wis kasedhiya wiwit Desember. Nunggang kanthi arah siji bakal regane penumpang € 50, lan voucer langganan taunan tanpa wates didol nganti 1,000 €.

Beijing wis nandur modhal ing pirang-pirang proyek ing saindenging jagad liwat Belt and Road Initiative pirang-pirang triliun dolar (uga dikenal minangka One Belt and One Road Initiative). Proyek kasebut bertujuan kanggo nambah konektivitas lan kerja sama antara Asia Wétan, Eropa, lan Afrika Wétan.