News

Laporan: Pendapatan saka turis Tiongkok luwih murah tinimbang sing diarepake

000gg_14
000gg_14
ditulis dening editor

TAIPEI - Pendapatan sing digawe turis Tiongkok menyang Taiwan bisa uga luwih murah tinimbang sing diarepake, sanajan ana kenaikan jumlah sing gedhe nalika hubungan antara loro pihak kasebut anget, sawijining laporan ujar ana.

Print Friendly, PDF & Email

TAIPEI - Pendapatan sing digawe turis Tiongkok menyang Taiwan bisa uga luwih murah tinimbang sing diarepake, sanajan ana kenaikan jumlah sing gedhe nalika hubungan antara loro pihak kasebut anget, sawijining laporan ujar ana.

Taun iki udakara 480,000 wong Tionghoa samesthine bakal ngunjungi Taiwan, ngasilake dana pariwisata 16.9 milyar dolar Taiwan (528 yuta AS), ujare United Daily News, nyebutake panelitian ing Institut Pengembangan Bisnis Taipei.

Panaliten kasebut dikompilasi saka wawancara karo 28 pandhuan tur lokal lan 120 turis Tionghoa.

Angka kasebut luwih murah tinimbang ramalan 30 milyar dolar Taiwan dening Biro Pariwisata resmi, ujar laporan kasebut, nambahake biro akomodasi, transportasi, lan belanja blanja sing diprakirakan akeh banget.

Pejabat lembaga ora kasedhiya kanggo menehi komentar.

Ana 407,237 turis teka saka daratan ing periode Januari nganti Oktober, nganti 479 persen saka periode sing padha taun kepungkur, miturut Biro Pariwisata.

Faktor utama kanggo ningkatake jumlah kasebut yaiku keputusane pamrentah sing ramah ing Beijing, Ma Ying-jeou ing wulan Juli taun lalu, ngetrapake kuota turis saben dina dadi 3,000 wong.

Taiwan lan China, sing pisah ing taun 1949 sawise perang sipil, dilaporake arep ngganti kantor pariwisata kuasi resmi sadurunge Taun Baru Imlek.

Hubungan antara Taiwan lan China wis apik banget wiwit Ma jabatan pungkasan taun, sanajan Beijing isih negesake pulau kasebut minangka bagean saka wilayah sing ngenteni reuni, kanthi paksa yen prelu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.