Pahlawan Pariwisata Mbalik ing Panggung Donya: Dr. Walter Mzembi

Mzembi
Dr. Walter Mzembi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Thanks kanggo dhukungan saka Duta Besar Jerman lan sawise pirang-pirang taun ing pengasingan, Dr. Walter Mzembi bakal duwe kesempatan kanggo ngelingake jagad peran pariwisata nambah perdamaian, pariwisata liwat folklor lan budaya. Iki bakal mulihake statuse ing agenda pariwisata global, sing dingerteni lan disenengi dening Dr. Mzembi.

Forum Berlin babagan Diplomasi Folklore 2024 bakal ditindakake ing Berlin, Jerman, wiwit tanggal 16 nganti 19 Mei 2024, kanthi fokus ing Diplomasi Budaya lan Folklore kanggo dadi wahana diplomasi budaya sing kuat ing antarane bangsa.

Dr Walter Mzembi marang eTurboNews dheweke bungah banget amarga diundang kanggo ngaturake pidato utama ing acara Berlin iki, nambahake lelungan lan pariwisata menyang agenda kritis iki.

Pangeling Dr. Mzembis sing dikarepake yen pariwisata minangka bagean saka budaya, perdamaian, lan folklor ora bisa teka ing wektu internasional sing luwih kritis lan tantangan.

Kanthi latar mburi minangka menteri luar negeri ing negara sing ngalami tantangan lan owah-owahan sing gedhe banget, pengalamane minangka salah sawijining menteri pariwisata sing paling suwe, lan partisipasi minangka calon Afrika, saingan ing posisi nomer loro ing UNWTO Sekretaris Pemilihan ing 2018, dheweke nggawa perspektif pariwisata lan geopolitik ing acara kasebut kaya sing ora bisa ditindakake dening wong liya.

Mzembi ngalami iku kabeh ing karir, kalebu ilang a UNWTO Pemilu amarga korupsi lan manipulasi, isin lan ditangkep ing negarane dhewe, mlayu menyang Afrika Kidul, lan pungkasane menang ing pengadilan sing ngresiki jenenge.

Ing tanggal 19 Oktober 2020, nalika ing Pengasingan Afrika Selatan, ing World Tourism Network dianugerahi Dr. Walter Mzembi Penghargaan Pahlawan Pariwisata.

Wis pirang-pirang dekade, kabeh wujud budaya lan folklor wis dadi wahana diplomasi budaya sing kuat lan efektif, menehi inspirasi lan ngidini wong mbangun lan nguatake jembatan diplomatik, ekonomi, lan budaya lan bebarengan kanggo ngembangake hubungan sing makmur lan tentrem.

Swara taun, institusi lan individu wis nggunakake potensi unik saka budaya lan folklor kanggo ngluwihi alangan budaya. Iki minangka basa umum kanggo nyawiji kelompok lan komunitas sing beda-beda lan ningkatake demokrasi, pemahaman budaya, hak asasi manungsa, lan liya-liyane.

Forum Berlin babagan Diplomasi Folklore 2024 bakal dianakake ing Berlin wiwit tanggal 16 - 19 Mei 2024, fokus ing potensial Diplomasi Budaya lan folklor dadi wahana diplomasi budaya sing kuat ing antarane negara.

Forum kasebut bakal nliti conto diplomasi Budaya lan folklor lan njelajah potensial aplikasi mangsa ngarep ing hubungan internasional.

Bakal nggabungake tokoh-tokoh terkenal saka politik, seni, lan akademisi internasional kanggo ngomong karo pamirsa interdisipliner, kalebu wakil diplomatik lan politik, profesional enom, sarjana, lan akademisi.

Folklore

Peneliti Inggris William John Thoms nyipta istilah folklor ing taun 1846 nalika dheweke ngedegake folklor minangka bidang akademik.

Folklor ngandharake tradhisi rakyat kanthi wujud maneka warna, kayata adat, musik, tari, panganan budaya, geguritan, busana, seni, crita rakyat, lan basa.

Folklor berkembang bebarengan minangka negara bangsa, industrialisasi, lan modernisasi. Pangrembakane kabangsaan iku bebarengan karo pangrembakane identitas rakyat lan crita rakyat.

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...