24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Taliban ngontrol Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul sesuk

Taliban ngontrol Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul sesuk
Taliban ngontrol Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul sesuk
ditulis dening Harry Johnson

Taliban nganakake negosiasi karo Turki lan Qatar babagan manajemen teknis operasi ing bandara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban kanggo ngontrol bandara Kabul sawise mundur saka AS.
  • Taliban pengin Turki lan Qatar mbantu ngoperasikake bandara Kabul.
  • Tentara AS mundur saka Afghanistan tanggal 31 Agustus.

Miturut laporan paling anyar, Taliban bakal ngontrol lengkap Bandara Internasional Hamid Karzai Kabul sesuk, sawise mundur total pasukan AS saka Afghanistan ing dina Selasa, 31 Agustus.

Kaya sing wis ana kacarita sadurunge, Taliban nganakake negosiasi Turki lan Qatar babagan manajemen teknis operasi ing bandara. Sisih kasebut durung nggawe kesepakatan.

Sadurunge, Juru bicara kanggo Politik Taliban ing Qatar, Mohammad Suhail Shaheen, ujar manawa gerakan radikal optimis babagan mundur total pasukan asing saka Kabul. Bandara Internasional Hamid Karzai

Sawise AS ngumumake pungkasan operasine suwene 20 taun ing Afghanistan lan wiwitan penarikan pasukane, Taliban ngluncurake serangan marang pasukan pamrentah Afghanistan. Ing tanggal 15 Agustus, para pejuang Taliban nyerang Kabul tanpa nemoni perlawanan, nggawe kontrol penuh menyang ibukutha Afghanistan sajrone sawetara jam.

Presiden Afghanistan Ashraf Ghani metu saka negara kasebut, dene Wakil Presiden Amrullah Saleh ngumumake dheweke dadi kepala negara lan njaluk perlawanan bersenjata nglawan Taliban. Akeh negara sing nindakake evakuasi darurat warga lan staf kedutaan saka Afghanistan sawise njupuk Taliban.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar