Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality Hotel & Resor Warta Mewah News Resorts Romantis Pernikahan Bulan Madu Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News

Fokus Pariwisata Anyar Turki ing Pernikahan

Pariwisata Pernikahan
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pariwisata Pernikahan nyedhiyakake macem-macem keuntungan ekonomi lan menehi kontribusi ekonomi kanggo tujuan lan komponen sing ana ing sektor pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Nalika negara-negara wiwit nyoba pulih saka COVID-19, Turki wis fokus ing pariwisata pernikahan.
  2. Anggota dewan Asosiasi Agen Perjalanan Turki ujar manawa pesta kawin luwih nguntungake tinimbang jinis pariwisata liyane.
  3. Pamilik pernikahan internasional tambah seneng karo kutha-kutha resor Mediterania lan Aegean ing Turki.

Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) lan Nancy Barkley, Koordinator WTN kanggo Pariwisata Pernikahan, ndhukung sektor pariwisata Turki amarga dadi organisasi pernikahan internasional kanggo njaga pemulihan saka pandemi COVID-19.

Ing taun 2019, bathi pariwisata Turki wis rekor paling dhuwur $ 34.5 milyar kanthi luwih saka 45 yuta pengunjung manca. Nanging ing taun 2020, kerugian negara tekan 70% amarga pandemi COVID-19. dina iki, pariwisata Turki sektor iki nguripake kanggo organisasi wedding internasional taun iki kanggo njaga Recovery saka efek salabetipun saka pandemi.

"Organisasi pernikahan luwih nguntungake tinimbang jinis pariwisata liyane," ujare Nalan Yesilyurt, anggota dewan Asosiasi Agen Perjalanan Turki, marang Xinhua. "Dhuwit sing digunakake sajrone seminggu sajrone organisasi kasebut padha karo apa sing ditindakake turis biasa sajrone sewulan."

Dheweke ujar manawa pamilik pernikahan manca luwih seneng kutha resort pesisir Mediterania lan Aegean ing Turki sing nawakake layanan "unik lan eksklusif" ing hotel, marina, lan restoran ing segmen ndhuwur. "Bodrum (ing provinsi kidul-kulon Mugla) wis cemlorot kaya lintang biasane karo Nightlife urip, marinas qualified, kang narik kawigaten jet masyarakat yacht lan restoran karo koki selebriti,"Yesilyurt ngandika.

Walikota Bodrum Ahmet Aras ujar manawa Bodrum akeh dikarepake ing pirang-pirang negara Eropa lan Timur Jauh, lan uga entuk pangenalan saka negara Arab lan Timur Tengah. Kutha iki nduweni hotel megah lan butik kanthi kapasitas luwih saka 1,000 amben.

"Sanajan kahanan lan larangan pandemik, Bodrum dadi tuan rumah 6 organisasi manten saka India taun iki, sing janjeni banget kanggo masa depan," ujare. Kotamadya wis nganakake rembugan karo sawetara perusahaan penyelenggara internasional kanggo ngamanake upacara manten liyane ing wektu sing bakal teka.

"Nganakake upacara manten manca sajrone musim panas nalika tingkat pendhudhuk hotel sithik, menehi kontribusi nyata kanggo sektor pariwisata ing Bodrum, ngasilake penghasilan lan nambah kesempatan kerja. Pengunjung sing teka Bodrum kanggo pesta ora mung nglampahi wektu ing hotel nanging uga blanja lan mangan, nindakake akeh kegiatan, "ujare.

Upacara manten India pancen duwe bathi kanggo warga lokal amarga para pamilik pesta ora mbayar biaya kanggo nggawe tamu nyaman, miturut Walikota. "Padha biasane Book kabeh hotel kanggo tamu, sing teka menyang kutha karo pesawat chartered amba,"Panjenenganipun nambah.

Padha biasane nglampahi seminggu lan nikmati kaendahan alam lan budaya ing wilayah kasebut. Nyewa yacht lan wisata prau kanggo ndeleng teluk sing ora disentuh dadi kegiatan sing paling populer ing antarane pengunjung.

Kanthi tambahan penerbangan internasional langsung saka macem-macem negara ing wektu sing bakal teka menyang bandara Bodrum, kutha kasebut ngarepake bakal narik luwih akeh "wisatawan mewah".

Panyebaran cepet kasus COVID-19 saben dina ing saindenging negara, nanging kuwatir perwakilan pariwisata lan pejabat lokal. "Sembarang pembatalan leladen tegese mundhut ageng kanggo kabeh industri,"Sa Aras.

Babagan World Tourism Network

Jaringan Pariwisata Dunia (WTN) minangka swara sing wis suwe kanggo bisnis perjalanan lan pariwisata ukuran cilik lan menengah ing saindenging jagad. Kanthi nggabungake upaya, iki ndadekake kabutuhan lan aspirasi bisnis cilik lan menengah lan para pemangku kepentingan. World Tourism Network metu saka diskusi rebuilding.travel. Diskusi rebuilding.travel diwiwiti tanggal 5 Maret 2020, ing pinggir ITB Berlin. ITB dibatalake, nanging rebuilding.travel dibukak ing Grand Hyatt Hotel ing Berlin. Ing Desember, rebuilding.travel terus nanging disusun ing organisasi anyar sing diarani World Tourism Network. Kanthi ngumpulake anggota sektor swasta lan publik ing platform regional lan global, WTN ora mung nyengkuyung para anggotane nanging menehi swara ing rapat-rapat pariwisata utama. WTN nyedhiyakake kesempatan lan jaringan penting kanggo anggotane ing luwih saka 120 negara. Klik kene kanggo dadi anggota.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar