Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China Breaking News Warta Pamrentah News Warta Breaking Taiwan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Tiongkok yakin dhukungan AS kanggo tawaran PBB Taiwan

Tiongkok yakin dhukungan saka AS kanggo partisipasi Taiwan ing PBB
Tiongkok yakin dhukungan saka AS kanggo partisipasi Taiwan ing PBB
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Juru bicara misi permanen China menyang United Nations ngumumake manawa misi PBB Amerika Serikat wis 'ngganggu urusan internal China' kanthi ndhukung kanthi terbuka Taiwannawarake partisipasi ing PBB.

"Ing sawijining tweet tanggal 1 Mei, misi AS menyang Perserikatan Bangsa-Bangsa menehi dhukungan terbuka kanggo wilayah Taiwan kanggo melu PBB. Jinis iki ngganggu urusan internal China lan nuwuhake rasa rasane wong-wong Tionghoa 1.4 milyar, "ujare juru bicara kasebut.

"Misi Cina kanthi iki nesu banget lan oposisi sing kuat," ujare juru bicara kasebut.

"Mung ana siji China ing jagad iki. Pamrentah Republik Rakyat China minangka pamrentah sing sah sing makili kabeh China, lan Taiwan minangka bagean sing ora bisa ditemokake ing China, "ujare juru bicara kasebut.

"Misi AS ora bisa ngomong kanggo wilayah Taiwan kanthi alesan sambutan PBB babagan macem-macem pandangan," ujare juru bicara kasebut.

"Manipulasi politik Amerika Serikat babagan masalah sing ana gandhengane karo kepentingan inti China bakal ngrusak atmosfer kerja sama negara-negara anggota ing wektu sing paling dibutuhake persatuan lan solidaritas. Usaha AS kanggo ngalihake perhatian lan nyalahake ora ana gunane lan ora bisa ngapusi komunitas internasional, "ujare juru bicara kasebut.

Juru bicara kasebut uga ujar manawa pamrentah Tiongkok 'solid-solid' kanggo njaga kedaulatan lan integritas wilayah, lan ora bakal gojag-gajeg ing tekad kanggo njaga kepentingan inti China.

"China negesake Amerika Serikat supaya langsung mandheg nyokong wilayah Taiwan," ujare.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov