Airlines Airport aviation Belarus Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis negara | wilayah angkara EU Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Trending USA

Pejabat Belarusia didakwa karo pembajakan pesawat ing Pengadilan Federal AS

Pengacara AS Damian Williams ujar: "Wiwit esuke penerbangan bertenaga, negara-negara ing saindenging jagad wis kerja sama kanggo njaga pesawat penumpang kanthi aman. Para terdakwa ngrusak standar kasebut kanthi ngalihake montor mabur kanggo nglanjutake tujuan sing ora cocog kanggo nolak perbedaan pendapat lan kebebasan ngomong. Thanks kanggo karya investigasi luar biasa saka tim gabungan FBI counterterrorism lan counterintelligence penyidik, dakwaan dina iki menehi panjelasan cepet lan umum apa bener kedaden kanggo Flight. Kita setya tanggung jawab para peserta pusat kasebut ing konspirasi sing nggegirisi kanggo nindakake pembajakan pesawat sing ora mung nglanggar norma internasional lan hukum pidana AS, nanging uga bisa mbebayani nyawa papat warga AS lan akeh penumpang liyane sing ora salah ing kapal. 

Asisten Direktur FBI Michael J. Driscoll ngandika: "We allege terdakwa nindakake rencana njlimet kanggo palsu ajrih bom kang meksa pesawat kanggo nggawe landing darurat ing negara supaya padha bisa nyekel wartawan dissident. Sajrone investigasi kita, FBI nemtokake operasi rinci sing nyebabake penumpang saka pirang-pirang negara, kalebu AS, menyang kasunyatan ancaman terorisme. Ora mung kedadeyan sing nglanggar undang-undang AS, nanging mbebayani banget kanggo kabeh wong sing mabur ing pesawat. Pilot sabanjure sing entuk telpon kasusahan saka menara bisa uga mangu-mangu keasliane darurat kasebut - sing nggawe risiko urip. FBI lan mitra asing kita bakal terus nyekel pelaku tanggung jawab kanggo tumindak sing langsung ngancam nyawa warga AS lan mbebayani stabilitas keamanan nasional kita.

Ringkesan Plot

Nalika ing rute penumpang sing dijadwalake kanthi rutin antarane Athena, Yunani, lan Vilnius, Lithuania, tanggal 23 Mei 2021, Penerbangan kasebut dialihake menyang Minsk, Belarus dening panguwasa kontrol lalu lintas udhara ing Belarus kanggo nanggepi ancaman bom ing kapal. pesawat. Ing kasunyatane, ora ana bom ing pesawat kasebut. Panguwasa pamrentah Belarus nggawe ancaman kasebut minangka sarana kanggo ngontrol Penerbangan lan meksa supaya pindhah saka dalan menyang tujuan asli Vilnius, lan ndharat ing Minsk. Tujuan saka rencana pemerintah Belarusia kanggo ngalihake Penerbangan menyang Minsk yaiku supaya layanan keamanan Belarusia bisa nangkep wartawan Belarusia lan aktivis politik ("Individu-1")-sing kritis marang pamaréntah Belarusia, manggon ing pengasingan ing Lithuania, lan pengin. dening pamaréntah Belarusian ing panyokro bowo saka fomenting "kerusuhan massal" -uga gendakan Individu-1 ("Individu-2"). Konspirasi pemerintah Belarusia kanggo ngalihake Penerbangan kasebut ditindakake dening, antara liya, perwira layanan keamanan negara Belarus sing kerja bareng karo pejabat senior otoritas navigasi udara negara Belarus.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...