Warta Breaking Travel Caribbean Kepulauan Cayman negara | wilayah Warta Pamrentah News Pariwisata Trending

Siji Pariwisata Karibia bisa uga duwe masa depan sing cerah

Penggerak CTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Penggerak lan penggerak Pariwisata Karibia saiki nggawe sawetara langkah raksasa, yen ide saka menteri Jamaika bisa dadi kasunyatan.

The Hon. Kenneth Bryann, menteri pariwisata kanggo Kapuloan Cayman, kapilih minangka Ketua anyar kanggo Penasihat Menteri Organisasi Pariwisata Karibia.

Konektivitas, promosi, lan kerjasama sing luwih jero antarane Negara Karibia minangka diskusi utama dina iki ing konferensi CTO ing Kapuloan Cayman.

Bryan dikonfirmasi eTurboNews wingi sing konektivitas lan kerjasama antarane negara CTO ing agenda ndhuwur.

Menteri Pariwisata Jamaika, Edmund Bartlett, nerangake gagasan-gagasan sing diwènèhaké sadurungé dina iki marang kanca-kancané menteri lan bareng karo eTurboNews:

Pengaturan multi-tujuan didadekake siji karo dorongan sing luwih jembar kanggo nyelarasake sektor wisata kanthi integrasi lan pembangunan regional.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Regionalisme wis suwe ditetepake minangka kerangka kerja sing bisa digunakake kanggo ningkatake integrasi lan kerjasama ing perdagangan lan wilayah liyane kanggo ningkatake daya saing wilayah, nambah integrasi menyang ekonomi global lan ngatasi masalah sosial-ekonomi utama kayata kemiskinan lan pengangguran. Umumé, pariwisata cenderung milih sirkulasi wong, modal, barang, lan kawruh sing bisa nyebabake integrasi ekonomi lan budaya.

Industri pariwisata pancen kompetitif lan nuntut strategi pemasaran sing lestari lan inovatif kanggo njamin sukses jangka panjang. Iki wis saya perlu kanggo ngiyataken jaringan kerjasama antarane negara kanggo nambah, lan luwih nuduhake bathi sing diasilake dening pariwisata.

Njelajah noto multi-tujuan nggambarake respon kanggo telpon digawe dening UNWTO futawa macem-macem pemerintah daerah kanggo njelajah insentif lan strategi kanggo ngiyataken operator maskapai regional; nambah lelungan intra-regional; lan, liwat persetujuan airlift bebarengan, nambah linkages antarane regional- lan maskapai basis internasional minangka bagéan saka strategi amba basis kanggo ngedongkrak rawuh turis.

Promosi pengaturan multi-tujuan ing pariwisata cocog karo panemune para ahli pariwisata sing berkembang manawa rejeki pariwisata ing wilayah tartamtu bisa uga ana ing konvergensi ekonomi antarane ekonomi pelengkap tinimbang pendekatan sing mandiri.

Saran kasebut yaiku ekonomi sing ukurane padha karo kerentanan sing padha, tingkat pembangunan sing padha, lan wates geografis sing padha bisa luwih apik lan bisa digabungake kanthi luwih apik saka perspektif ekonomi lan komersial.

Iki bakal dadi pendekatan rasional kanggo integrasi ekonomi sing bakal ngidini mupangat pariwisata nyebar ing luwih akeh ekonomi ing sawijining wilayah, saengga bisa ngasilake luwih akeh kesempatan ekonomi kanggo luwih akeh wong.

Kanggo ngatasi tantangan lan watesan ing sawetara tujuan regional, disaranake supaya wilayah bisa entuk keunggulan kompetitif lan kanthi mangkono ningkatake kelestarian yen bisa ngemas lan memasarkan atraksi sing maneka warna kanthi luwih kohesif kanggo narik pengunjung potensial.

Mangkono, nilai saka pengaturan multi-tujuan yaiku, minangka pendekatan kanggo pangembangan pariwisata, nambah nilai pengalaman pariwisata nalika ngembangake keuntungan Pariwisata menyang luwih saka siji tujuan.

Ing babagan iki, pariwisata multi-tujuan bisa dianggep minangka sarana pelengkap kanggo diversifikasi industri pariwisata regional nalika ngupayakake aset alam lan budaya sawijining wilayah lan nyumbang kanggo pertumbuhan sosial lan ekonomi.

Saka perspektif regional, amarga tambah popularitas pariwisata pasar khusus, pilihan lelungan multi-tujuan menehi kesempatan kanggo tujuan regional kanggo nutul pasar anyar kanthi promosi atribut alam, sejarah lan budaya saben negara.

Saka sudut pandang pengunjung, paket wisata multi-tujuan bakal menehi lelungan kesempatan kanggo nemu macem-macem tujuan / lokal, saben pengalaman nepaki kepinginan sing beda saka pengunjung.

Nalika nggawe pengaturan multi-tujuan, massa kritis uga bakal digawe kanggo investasi gedhe ing hotel lan akomodasi, atraksi lan manufaktur pangembangan situs, produksi panganan, lan perusahaan budaya lan kreatif.

Sakabèhé, luwih akeh warga lokal bakal melu rantai nilai pariwisata, lan bisnis cilik lan menengah bakal mlebu pasar, nyedhiyakake luwih akeh barang lan layanan, makaryakke luwih akeh wong, lan ngasilake bathi pemerintah luwih akeh.

Sawetara tujuan ing Amerika wis wiwit njelajah pengaturan multi-tujuan. Badan pamrentah, papan pariwisata, lan perusahaan swasta saka pitung negara ing Amerika Tengah wis ngluncurake kemitraan gabungan kanggo promosi perjalanan multi-tujuan ing wilayah kasebut, nawakake paket perjalanan kanthi tarif khusus.

Wolung paket dipromosikan, lan tur kalebu tujuan ing loro, telu, utawa malah kabeh pitung negara.

Pilihan kalebu nawakake kanggo seneng, contone, ekowisata ing Costa Rica, budaya ing Guatemala, lan tujuan pantai ing pesisir Karibia ing Honduras.

Kajaba iku, Jamaika saiki duwe papat pangaturan multi-tujuan karo pamrentah Kuba, Republik Dominika, lan Panama, lan liyane ana ing jalur pipa.

Senadyan potensial banget kanggo ningkatake daya saing pariwisata ing wilayah, ana pangenalan umum yen pengaturan multi-tujuan sing sukses mbutuhake perhatian marang faktor tartamtu.

Nggawe pengaturan multi-tujuan mbutuhake kekarepan lan komitmen saka negara-negara kasebut kanggo koordinasi pemasaran, pangembangan produk, lan strategi investasi minangka siji wilayah nalika terus ngembangake atraksi unik.

Pamrentah kudu makarya kanthi tliti kanggo mriksa masalah biaya pariwisata, konektivitas udara, harmonisasi kabijakan visa, panggunaan wilayah udara, lan pengaturan pra-clearance.

Salah sawijining kemungkinan sing bisa ditliti kanthi efektif yaiku ngetrapake langkah-langkah sing ngidini turis bisa lelungan luwih gampang menyang lan ing antarane negara-negara ing sawijining wilayah, kayata pengecualian visa kanggo negara-negara sing dipilih utawa sawetara visa mlebu.

Sakabèhé, pamaréntah daerah lan sektor swasta kudu kolaborasi luwih raket kanggo maju integrasi pasar kanthi nyengkuyung lan nyelarasake undang-undang babagan konektivitas udara, fasilitasi visa, pangembangan produk, promosi, lan modal manungsa.

Pamrentah uga disaranake kanggo njelajah insentif lan strategi kanggo nguatake operator regional, ningkatake perjalanan intra-regional, lan liwat perjanjian angkutan udara gabungan, nambah hubungan antarane maskapai penerbangan regional lan internasional minangka bagean saka strategi dhasar kanggo ngedongkrak kedatangan turis.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...