24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Georgia Pengumuman Pers Spanyol Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Sekretaris Jenderal UNWTO: Heavyweight vs Lightweight

ora penting
ora penting
ditulis dening Juergen T Steinmetz

UNWTO sing Keluar Sekretaris Jenderal Lan Sing Diusulake Mlebu Pilihan Umum Sekretaris:
Heavyweight vs lightweights sing nduweni kualifikasi vs ora kualifikasi, iku angel banget ditemokake. Kita kabeh bisa ngerti sapa wae sing entuk posisi siji, dheweke durung mumpuni. Nanging ora yen industri tunggal sing paling gedhe ing donya bakal dilindhungi.

Mungkin yen ana sing duwe klub bal-balan, bisa entuk kesempatan kanggo nyewa individu kanthi manajemen klub sepak bola profesional nol. Kaya ngono karo Zurab Pololikashvili, sing duwe tugas ringkes ing klub bal-balan, minangka bagean saka past pastered. Ora ana sing nduweni kualifikasi supaya bisa entuk kanthi wani, lan pancen entuk, kanggo nuntun Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO).
Apa cocog kanggo Majelis Umum ing Chengdu, China milih pemula kanggo jabatan ndhuwur turisme global, sing ora duwe pengalaman pariwisata? 
Iki UNWTO kita, organisasi sing dihormati lan dihormati sing makili industri tunggal sing paling gedhe ing donya. Ayo pencet tombol ngaso lan nimbang kualifikasi wong sing bakal diratifikasi utawa ditolak ing Majelis Umum UNWTO 22 sing bakal teka dadi Sekretaris Jenderal sing anyar.

Ayo ditinjau rong resume. Kaping pisanan sing misuwur, dihormati, Taleb Rifai.

Minangka Sekretaris Jenderal UNWTO, dheweke duwe track record luar biasa lan kepemimpinan lintang sing wis kabukten kanthi tangan sing kuwat lan kuwat. Iki CV Dr.Rifai nalika dadi calon jabatan Sekretaris Jenderal UNWTO.
  • Pak Taleb Rifai njupuk fungsi Sekretaris Jenderal iklan sementara kanggo Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) wiwit tanggal 1. Maret Dheweke njabat dadi Wakil Sekretaris Jenderal wiwit Februari 2006 nganti Februari 2009
  • Sadurunge njupuk jabatan saiki, dheweke dadi Asisten Direktur Organisasi Buruh Internasional (ILO) suwene telung taun berturut-turut. Tanggung jawabe kalebu pengawasan umum lan implementasi Standar Tenaga Kerja Internasional, uga menehi saran babagan kebijakan pasar tenaga kerja lan lapangan kerja, utamane ing wilayah Timur Tengah.
  • Saka taun 1999 nganti 2003, Pak Rifai kerja ing pirang-pirang portofolio menteri ing Pamrentah Yordania, pisanan dadi Menteri Perencanaan lan Kerjasama Internasional sing ngurus Agenda Pengembangan Yordania lan hubungan bilateral lan multilateral karo negara-negara donor lan agensi. Dheweke banjur diangkat dadi Menteri Informasi, ing kapasitas sing dadi tanggung jawab komunikasi lan media umum lan nyusun ulang Jaringan Televisi Yordania. Ing taun 2001, portofolio dheweke dikembangake kanggo nyakup Menteri Pariwisata lan Antiquity.
  • Sajrone jabatan dadi Menteri Pariwisata lan Antiquity, Pak Rifai nggawe Taman Arkeologi Yordania pisanan ing kutha kuno Petra kanthi kolaborasi karo UNESCO lan Bank Dunia. Dheweke uga nyadari sawetara proyek hebat ing Jerash, Laut Mati lan Wadi Rum. Minangka Menteri Pariwisata, dheweke uga dadi Ketua Dewan Pariwisata Yordania, Presiden Sekolah Amon Pariwisata lan Perhotelan lan kapilih dadi Ketua Dewan Eksekutif UNWTO ing taun 2001
  • Ing telung taun sadurunge jabatan ing Kabinet Yordania, Pak Rifai minangka CEO saka Perusahaan Semen Yordania, salah sawijining perusahaan saham umum paling gedhe ing negara kasebut kanthi luwih saka 4000 karyawan. Sajrone jabatan kasebut, dheweke sukses nuntun lan ngarahake skema privatisasi lan rekonstruksi skala gedhe pisanan ing Yordania kanthi nggawa perusahaan semen Prancis Lafarge ing taun 1998 lan terus dadi CEO ing manajemen Lararge sing anyar.
  • Saka taun 1993 nganti 1997, Pak Rifai aktif melu menehi tandha kabijakan lan ngembangake strategi perdagangan lan investasi, wiwitane dadi jabatan Direktur Misi Ekonomi Yordania menyang Washington DC sing promosi hubungan dagang, investasi lan ekonomi antarane Yordania lan AS. Ing taun 1995, dheweke dadi Direktur Jenderal Corporation Promosi Investasi sing nembe diadegake, tanggung jawab kanggo nggawe lan ngetrapake kabijakan sing tujuane kanggo narik Investasi Langsung Asing menyang Yordania.
  • Saka taun 1973 nganti 1993 Pak Rifai melu riset, mulang lan praktek Arsitektur lan Desain Urban ing Yordania lan Amerika Serikat. Dheweke dadi profesor Arsitektur ing Universitas Yordania lan mulang sawetara kursus ing Philadelphia, Chicago lan Cambridge. Minangka arsitek, dheweke menang sawetara kompetisi internasional lan ngawasi pirang-pirang proyek, utamane kanggo rehabilitasi pusat kutha lawas.
  • Pak Rifai pikantuk gelar PhD ing Desain Urban lan Perencanaan Wilayah saka Universitas Pennsylvania ing Philadelphia ing taun 1983, gelar Master ing bidang Teknik lan Arsitektur saka Institut Teknologi Illinois (IIT) ing Chicago ing taun 1979, lan BSc ing Teknik Arsitektur saka Universitas Kairo ing Mesir ing taun 1983
  • Pak Rifai, sawijining warga Yordania sing lair ing taun 1949, wis lelungan lan kuliah kanthi akeh, lan nampa sawetara hiasan sing misuwur kalebu salah sawijining medali paling dhuwur ing Yordania kanggo layanan publik, Al Kawkab, uga sawetara dekorasi tingkat tinggi saka Prancis, Italia lan negara liya .
  • Latar mburi Pak Rifai nggabungake pengalaman politik sing kuat lan ilmu teknis ing bidang pariwisata, uga pengalaman ing karya lan fungsi Organisasi Internasional. Latar mburi uga menehi pengalaman ekonomi, bisnis lan akademik sing akeh.
  • Sajrone karir profesional, Pak Rifai dadi reformis lan pembangun konsensus: Rong kuwalitas penting kanggo ngetrapake pangowahan berkelanjutan. Kemampuane kanggo ngenalake pamikiran seger lan bisa kerja bareng karo wong supaya bisa tuku lan entuk reformasi sing abadi kabukten ing kabeh usahane, utamane, nyusun maneh Jaringan Televisi Yordania, privatisasi Perusahaan Semen Yordania lan ngenalake pamikiran anyar menyang UNWTO
  • Wis dadi Wakil Sekretaris Jenderal UNWTO sajrone telung taun kepungkur, Pak Rifai entuk pengalaman lan wawasan sing penting babagan kabutuhan lan prospek UNWTO. Dheweke ngelingi calon sing kuwat sing nduweni kabeh katrampilan, pengalaman lan pengetahuan sing dibutuhake uga kemampuan kanggo ngenalake reformasi lan perubahan sing dibutuhake ing UNWTO
Saiki ayo maneh Tinjauan Sekretaris Jenderal sing dipilih, resume Zurab Pololikashvili saiki, sing ora nggambarake pengalaman ing plancongan utawa pariwisata.
Konter kacang, wong dhuwit, lan mantan eksekutif bal-balan, Pololikashvili ora dadi liga sing padha karo Rifai, miturut standar apa wae. Kaisar ora katon sandhangan.
  • Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotentiary Georgia menyang Kerajaan Spanyol, Pimpinan Andorra, Republik Demokratik Rakyat Aljazair lan Perwakilan Tetap Kerajaan Maroko Georgia menyang Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO)
  • Duta Besar POLOLIKASHVILI duwe pengalaman kerja sithik ing sektor swasta lan publik kanthi jabatan dhuwur.
  • Dheweke duwe pengalaman diplomatis sing akeh, wis makili Georgia menyang Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), uga dadi Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotensi kanggo Kerajaan Spanyol.
  • Dheweke uga jabatan Wakil Menteri Luar Negeri wiwit taun 2005 nganti 2006.
  • 2009-2010, Menteri Pengembangan Ekonomi Georgia. Minangka Menteri Pengembangan Ekonomi Georgia, Duta Besar Pololikashvili tanggung jawab kanggo ngawasi strategi pertumbuhan fiskal jangka panjang negara kasebut, kanggo maju inisiatif kabijakan perdagangan lan investasi asing, uga kanggo promosi pengembangan pariwisata, infrastruktur lan sektor transportasi.
  • Dheweke dadi penting kanggo ngluncurake kabijakan inovatif kanggo pangembangan pariwisata ing Georgia, kanthi prioritas bidang ing sektor pemerintah lan sektor swasta.
  • Duta Besar Pololikashvili dadi Menteri Pembangunan Ekonomi, liwat reformasi kabijakan utama, kegiatan pemasaran, perbaikan prasarana lan prakarsa liberalisasi visa, Georgia ngatur meh tikel kaping pindho saka jumlah internasional sing teka, saka 1.5 yuta (ing 2009) nganti luwih saka 2.8 yuta tandha ing taun 2011
  • Reformasi kasebut mbukak dalan kanggo praktik pariwisata berkelanjutan ing Georgia lan inisiatif pengentasan kemiskinan, dadi Georgia dadi tujuan wisata utama ing wilayah kasebut. Menteri Pololikashvili sukses memimpin proses liberalisasi ekonomi, ngenalake kabijakan sing luwih dhukungan kanggo UKM, lan program insentif kanggo narik investasi asing kanggo pembangunan infrastruktur sing angel lan alus.
  • 2006 - 2009 Duta Besar Luar Biasa lan Plenipotentiary Georgia menyang Kerajaan Spanyol.
  • 2005 - 2006 Wakil Menteri Luar Negeri Georgia. Ing jabatan kasebut minangka Wakil Menteri Luar Negeri Georgia, dheweke ngawasi departemen kanggo urusan administrasi, anggaran, finansial lan konsuler, uga Departemen Manajemen Sumber Daya Manusia.
  • Pololikashvili tanggung jawab kanggo mbukak fase anyar rezim visa sing luwih liberal lan aman, fasilitasi proses supaya gampang prosedur nyebrang tapel wates, lan hubungan sing jero karo macem-macem organisasi internasional, kalebu UNWTO.
  • NGALAMI sektor swasta. Pengalaman sektor swasta Duta Besar Pololikashvili kalebu pirang-pirang taun ing sektor finansial lan perbankan, dadi Manager Operasi Internasional kanggo TBC Bank (salah sawijining bank paling sukses ing Georgia), Direktur Kantor Cabang Pusat TBC Bank (2001-2005) lan Wakil Presiden Grup TBC (2010 - 2011) Ing taun 2001 - 2011
  • Duta Besar Pololikashvili minangka CEO saka FC Dinamo Tbilisi, tim bal-balan profesional utama ing Georgia. Kualifikasi Akademik.
  • 2008 - 2009 Program Manajemen Senior Global (GSMP), Sekolah Bisnis IE, Instituto de Empresa, Madrid, Spanyol 1994 - 1998
  • Gelar Sarjana Perbankan, Universitas Teknik Georgia, Tbilisi, Georgia.
  • Data Pribadi Tanggal lair: 12 Januari 1977, Tbilisi, Georgia Status perkawinan: Nikah lan duwe anak telu
  • Basa: Georgia, Native, Inggris, Spanyol, lan Rusia (lancar) Prancis, Jepang lan Polandia (nganggo)
Kita yakin UNWTO pantes dikelola, dipimpin lan dipandu dening veteran pariwisata sing asli, yen ora misuwur. Sawijining individu sing diakoni sacara umum dening industri kita minangka sanggup banget njupuk pamaréntahan UNWTO kita.
Minangka industri, kanthi perairan sing rame lan kerusuhan global sing nyebar, kita gumantung ing Majelis Umum mbesuk supaya ora mung ngesahkan calon Sekretaris Jenderal sing diusulake. Sawijining wong ora bisa nyipta ilmu palsu, bakat utawa kepemimpinan sing asli.
Waters sapunika luwih keruh kanggo Majelis Umum ing Chengdu, China wulan ngarep.
Presentasi Pololikashvili minangka Sekretaris Jenderal Pinilih ora cukup kanggo njamin ratifikasi dening negara-negara sing milih. Kita ngajak Majelis Umum sing milih supaya ndeleng kanthi seksama babagan peran Sekretaris Jenderal UNWTO. Penting, kritis. Kita mbutuhake lan nuntut pimpinan UNWTO sing bakal duwe visi, intelijen, kemampuan, ilmu, pengalaman, kekuwatan, lan keberanian kanggo nuntun lan nuntun kita kanthi bebarengan dadi industri.
Kita gumantung.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.