Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor Investments News Breaking Mozambik News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Awak tanpa sirah ing pantai, Ewonan wong sing minggat sawise nyerang Palma Beach Hotel Attack ing Mozambik

Awak tanpa sirah ing pantai, Ewonan wong sing minggat sawise nyerang Palma Beach Hotel Attack ing Mozambik
aktivis
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Hotel Amarula minangka hotel cilik sing dikunjungi wong asing ing Palma ing Mozambik Lor. Minangka adegan medeni, karo tim pahlawan sing ngewangi para tamu supaya bisa mlayu sawise serangan teror Islam. Tamu Inggris lan liya-liyane ora bisa.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Cedhak karo tapel wates menyang Tanzania, wilayah sisih lor Mozambik sing nganggo basa Portugis, ana serangan militan Islam sing mateni akhir minggu iki.
  2. Puluhan wong tiwas sawise serangan ing kutha pantai Samodra India ing Palma ing Mozambik Lor, miturut juru bicara saka departemen pertahanan negara kasebut.
  3. Ana pahlawan ing kedadeyan iki kalebu operasi ing Hotel Amarula ing Palma, Mozambik

Wong pitu tiwas nyoba uwal pengepungan ing Hotel Amarula ing Palma,

Luwih saka 180 wong kalebu buruh asing kejiret ing Hotel Amarula ing kutha Mozambik Palma sisih lor. Kutha kasebut dikepung telung dina dening para pejuang sing ana gandhengane karo klompok ISIL (ISIS), miturut para pekerja lan sumber keamanan atusan wong, warga lan warga asing uga dilaporake nylametake. Kontraktor Hotel Inggris tiwas.

The Hotel Amarula nyoba nglindhungi lan duwe cathetan manawa migunani kanggo para wisatawan. Mangkene evaluasi sing dikirim sadurunge diserang:

Crita cilikku prelu tekan hotel iki ing wayah wengi tanpa pesenan. Aku ora duwe sarana transportasi lan ora liya tujuane. Manajer Operasi, Fernando Moreira langsung ngganggu rapat lan nulungi aku. Timnya nyiapake ruangan lan aku dianggep kaya aku dadi usaha sing paling penting sanajan ora ana pembayaran sing dikonfirmasi. Ing kamar padha sampurna; nanging, panganan kasebut luar biasa. Pegaweane grapyak banget lan siyap nulungi. Iki minangka papan sing bakal dolan-dolan maneh. Muga-muga ditrapake kanggo Pak Moreira lan tim amarga entuk keagungan ing lokasi sing adoh banget. Wong liya mesthi bisa sinau saka sampeyan!

Atusan Ewu padha ngungsi sawise Serangan Hotel Palma sing agawe mateni
restoran terbuka ing Amarula Hotel, Palma, Mozambik

Para saksi nerangake babagan ndhelikake nalika ngenteni supaya bisa ditulungi nganggo prahu, ing pantai sing kebak mayit tanpa sirah.

Situs web lalu lintas kelautan nuduhake sawetara kapal ing sekitar Palma, lan pelabuhan Pemba ing sisih kidul, amarga masarakat nyoba lolos kanthi cara apa wae - kapal kargo, kapal penumpang, kapal penarik lan kapal rekreasi.

Akeh sing uwal saka hotel liwat konvoi ndhelik ing pantai sewengi ing dina Jumuah lan dievakuasi nganggo prau nalika Setu esuk. Warga sipil sing manggon lan makarya ing wilayah kasebut katon minangka koordinasi upaya penyelamatan.

"Pemasok lan perusahaan lokal, wong-wong iki pahlawan kabeh operasi. Ing sawetara jam, dheweke bisa mengkoordinasi lan nyedhaki para pengungsi ing pantai lan nggawa dheweke menyang prau lan nggawe dheweke aman. ”, Sawijining saksi mata marang media. Apa dhukungan saka perusahaan gedhe, saka negara? ” dheweke takon.

Awak tanpa sirah ing pantai, Ewonan wong sing minggat sawise nyerang Palma Beach Hotel Attack ing Mozambik
boat

Salah sawijining sumber sing cedhak karo operasi penyelamat ngandhani agensi berita AFP manawa ana kapal sing udakara ana 1,400 wong teka ing kutha pelabuhan Pemba, udakara udakara 250km (155 mil) sisih kidul Palma, dina Minggu awan.

Agensi bantuan ujar manawa sawetara prau cilik liyane sing dikempalken karo wong-wong sing pengungsi arep menyang Pemba lan bisa teka sewengi utawa dina Senen esuk.

Jumlah korban sing ana ing Palma, kutha sing udakara 75,000 wong ing provinsi Cabo Delgado, durung dingerteni. Akeh sing isih durung ditemokake.

Kutha lan pantai kasebar kanthi mayit "tanpa endhas lan tanpa", miturut Col Lionel Dyke, sing firma keamanan pribadine, Dyck Advisory Group, dikontrak karo polisi Mozambik ing wilayah kasebut.

Klompok bersenjata dilaporake wis ngontrol Palma, nanging klaim kasebut angel diverifikasi ing tengah gangguan komunikasi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.