Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Education Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii News Spanyol Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Wtn

Laporan Barometer Pariwisata Donya anyar saka Donya Liyane?

logo
Organisasi Pariwisata Dunia
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Sawise separo pisanan 2021 sing ringkih, pariwisata internasional mundhak maneh nalika musim panas Hemisphere Lor, nambah asil ing kuartal kaping telu, utamane ing Eropa. 

Print Friendly, PDF & Email

Kanthi Majelis Umum UNWTO dianakake minggu iki ing Madrid, organisasi kasebut pas wektune ngetokake Barometer Pariwisata Dunia UNWTO, Senin.

Barometer UNWTO iki wis diprodhuksi dening kabeh administrasi Organisasi Pariwisata Dunia wiwit taun 2003 lan kalebu riset babagan kahanan sektor perjalanan lan pariwisata donya.

Kanthi perkembangan anyar babagan galur COVID Omicron anyar, kanthi Afrika Kidul diisolasi saka jagad liyane, lan kanthi Majelis Umum UNWTO saiki ditutup kanggo sawetara, nanging isih maju nglawan kabeh kemungkinan, laporan iki katon saka liyane. donya.

Upturn ing Q3 nanging Recovery tetep rapuh

Miturut edisi paling anyar saka UNWTO World Tourism
Barometer,
 kedatangan turis internasional (pengunjung sewengi) tambah 58% ing Juli-September dibandhingake karo periode sing padha ing 2020. Nanging, padha tetep 64% ing ngisor tingkat 2019. Eropa nyathet kinerja relatif paling apik ing kuartal kaping telu, kanthi kedatangan internasional 53% mudhun ing periode telung wulan sing padha ing 2019. Ing wulan Agustus lan September, kedatangan ing -63% dibandhingake karo 2019, asil saben wulan paling apik wiwit wiwitan pandemi.

Antarane Januari lan September, Tekane turis internasional ing saindenging jagad udakara -20% dibandhingake taun 2020, dandan sing jelas sajrone nem wulan pisanan taun (-54%). Nanging, kedatangan umume isih 76% ing ngisor tingkat pra-pandemi kanthi pagelaran sing ora rata ing antarane wilayah jagad. Ing sawetara sub-wilayah - Eropa Kidul lan Mediterania, Karibia, Amerika Lor lan Tengah - tekane bener-bener munggah ing ndhuwur tingkat 2020 ing sangang wulan pisanan 2021. Sawetara pulo ing Karibia lan Asia Kidul, bebarengan karo sawetara tujuan cilik ing Kidul lan Eropa Mediterania ndeleng kinerja paling apik ing Q3 2021 miturut data sing kasedhiya, kanthi kedatangan sing cedhak, utawa kadhangkala ngluwihi tingkat pra-pandemi.

Sekretaris Jenderal UNWTO Zurab Pololikashvili ujar: "Data kanggo kuartal kaping telu 2021 nyengkuyung. Nanging, tekane isih 76% ing ngisor tingkat pra-pandemi lan asil ing macem-macem wilayah global tetep ora rata. Ing babagan kasus sing saya mundhak lan munculé varian anyar, dheweke nambahake manawa "kita ora bisa ngendheg lan kudu nerusake upaya kanggo njamin akses sing padha menyang vaksinasi, koordinasi prosedur perjalanan, nggunakake sertifikat vaksinasi digital kanggo nggampangake mobilitas lan terus ndhukung sektor kasebut. 

Peningkatan permintaan didorong dening tambah kapercayan para wisatawan ing tengah-tengah kemajuan sing cepet babagan vaksinasi lan nyuda larangan mlebu ing pirang-pirang tujuan. Ing Eropah, ing Sertifikat Covid Digital EU wis mbantu nggampangake gerakan bebas ing Uni Eropa, ngeculake permintaan gedhe-gedhe sawise lelungan diwatesi pirang-pirang wulan. Kedatangan mung 8% ing periode sing padha ing 2020 nanging isih 69% ing ngisor 2019. Amérika nyathet asil mlebu paling kuat ing Januari-September, kanthi kedatangan munggah 1% dibandhingake karo 2020 nanging isih 65% ing ngisor level 2019. Karibia nyathet asil paling kuat miturut subregion kanthi kedatangan munggah 55% dibandhingake karo periode sing padha ing 2020, sanajan isih 38% ing ngisor 2019.
 

Pamulihan alon lan ora rata 

Senadyan asil dandan katon ing waktu katelu taun, ing kacepetan Recovery tetep ora rata liwat wilayah global. Iki amarga beda-beda derajat watesan mobilitas, tarif vaksinasi lan kapercayan lelungan. Nalika Eropa (-53%) lan Amerika (-60%) ngalami perbaikan relatif sajrone kuartal kaping telu 2021, kedatangan ing Asia lan Pasifik mudhun 95% dibandhingake karo 2019 amarga akeh tujuan sing tetep ditutup kanggo lelungan sing ora penting. Afrika lan Timur Tengah nyathet 74% lan 81% mudhun ing kuartal katelu 2021 dibandhingake karo 2019. Antarane tujuan sing luwih gedhe, Kroasia (-19%), Meksiko (-20%) lan Turki (-35%) dikirim asil paling apik ing Juli-September 2021, miturut informasi sing kasedhiya saiki.

Peningkatan bertahap ing kuitansi lan pengeluaran

Data babagan kuitansi pariwisata internasional nuduhake peningkatan sing padha ing Q3 2021. Meksiko wis nyathet penghasilan sing padha karo 2019, dene Turki (-20%), Prancis (-27%), lan Jerman (-37%) ngirim penurunan sing luwih cilik saka sadurungé ing taun. Ing lelungan metu, asil uga luwih apik, kanthi Prancis lan Jerman nglaporake -28% lan -33% ing pengeluaran pariwisata internasional sajrone kuartal kaping telu.

Looking ahead 

Sanajan ana dandan anyar, tarif vaksinasi sing ora rata ing saindenging jagad lan galur Covid-19 anyar bisa nyebabake pemulihan sing alon lan rapuh. Ketegangan ekonomi sing disebabake dening pandhemen uga bisa nimbang panjaluk lelungan, ditambah karo kenaikan rega minyak lan gangguan rantai pasokan.

Miturut data UNWTO paling anyar, kedatangan turis internasional samesthine bakal tetep 70% nganti 75% ing sangisore tingkat 2019 ing 2021, penurunan sing padha kaya ing 2020. Ekonomi pariwisata bakal terus kena pengaruh banget. Produk domestik bruto langsung pariwisata bisa kelangan $ 2 triliun liyane, padha karo taun 2020, dene ekspor saka pariwisata dikira-kira tetep $ 700-800 yuta, luwih murah tinimbang $ 1.7 triliun sing didaftar ing taun 2019.

Wiwiti maneh pariwisata internasional sing aman bakal terus gumantung marang tanggapan sing koordinasi ing antarane negara babagan watesan lelungan, protokol keamanan lan kebersihan sing harmonis, lan komunikasi sing efektif kanggo mbantu mulihake kapercayan konsumen, utamane nalika kasus mundhak ing sawetara wilayah. .

Source: UNWTO

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar