Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Hong Kong Warta cepet

Hong Kong 25 taun

Sawise usaha lan konstruksi limang taun, Museum Istana Hong Kong (HKPM) pungkasane diresmikake tanggal 22 Juni lan dijadwalake dibukak tanggal 2 Juli, minangka landmark budaya anyar ing Wilayah Administratif Khusus Hong Kong (HKSAR).

Limang taun kepungkur, tanggal 29 Juni 2017, Presiden China Xi Jinping rawuh ing upacara penandatanganan perjanjian kerjasama antarane daratan lan HKSAR babagan pangembangan museum ing Distrik Budaya Kowloon Barat.

Minangka nuduhake perhatian lan kapentingan ing pangembangan budaya lan seni kutha, Xi ngunjungi distrik kasebut sawetara jam sawise dheweke teka kanggo tur inspeksi telung dina sajrone perayaan ulang tahun kaping 20 saka Hong Kong bali menyang tanah air.

Xi ngandhakake yen dheweke ngarep-arep HKSAR bakal nerusake budaya tradisional lan nduweni peran kanggo nggampangake lan ningkatake ijol-ijolan budaya lan kerjasama antarane China lan Kulon, lan antarane Hong Kong lan daratan.

Jendela menyang budaya Cina

Budaya tradisional Tionghoa ing Hong Kong sing wis berkembang maju, sing dikenal minangka "Mutiara Timur," luwih didorong dening peresmian HKPM.

Kanthi unsur-unsur kayata lawang abang sing dihiasi kuku emas, museum kasebut mujudake kaunggulan budaya tradisional Cina lan negesake aspirasi kanggo dadi salah sawijining institusi budaya sing unggul ing donya, setya sinau lan apresiasi seni lan budaya Cina, nalika ngembangake dialog antarane. peradaban liwat kemitraan internasional.

Luwih saka 900 bandha saka koleksi Museum Istana ing Beijing bakal diselehake ing tampilan puteran kanggo pameran perdana. Sawetara potongan kasebut ditampilake ing Hong Kong kanggo pisanan, dene liyane durung nate ditampilake ing umum sadurunge, miturut HKPM.

Saliyane institusi fisik kayata museum, Hong Kong uga dadi panggung kanggo macem-macem gaya teater tradisional Cina. Ditulis ing daftar nasional pisanan Warisan Budaya Intangible ing taun 2006 lan Daftar Perwakilan UNESCO ing taun 2009, Opera Kanton kalebu sing paling populer.

Ing wulan Agustus 2017, kanggo nglestarekake warisan budaya intangible, Hong Kong mbukak dhaptar perwakilan pisanan saka 20 item, wiwit saka seni pertunjukan kaya Opera Kanton nganti acara festival kayata Tari Naga Api Tai Hang lan kerajinan tradisional Teater Bambu. Teknik Bangunan.

Gabungan Timur lan Kulon

Hong Kong minangka papan ing ngendi budaya Cina lan Kulon campuran, tradisi lan modernitas digabungake, lan gabungan lawas lan anyar kanggo menehi kontras sing unik.

Presiden Xi nandheske ing taun 2018 manawa liwat keragaman budaya, Hong Kong bakal terus nduweni peran khusus kanggo ningkatake ijol-ijolan budaya Timur-Kulon, nggampangake sinau bebarengan ing antarane peradaban, lan mbangun ikatan wong-wong.

Minangka pusat bisnis lan keuangan internasional sing nampilake keterbukaan lan keragaman, Hong Kong dadi omah kanggo udakara 600,000 warga non-Cina, sing akeh sing wis manggon ing kutha kasebut sajrone pirang-pirang dekade.

Arthur de Villepin minangka salah sawijining. Dheweke mbukak galeri ing Hollywood Road ing distrik Tengah ing Pulo Hong Kong, karo bapake Dominique de Villepin, sing dadi perdana menteri Prancis wiwit taun 2005 nganti 2007.

Ing wawancara karo China Media Group (CMG), pasangan kasebut ujar manawa dheweke wis nyiapake pameran perdana galeri Villepin kanggo pelukis abstrak China-Perancis Zao Wou-Ki, sing nganggep dheweke minangka conto sing apik babagan "rekonsiliasi antarane Timur lan Kulon. ”

De Villepin sing luwih enom mratelakake kapercayan yen "seni lan budaya bakal tuwuh kanthi dramatis" ing kutha kasebut, lan cara "China bakal mbukak awake dhewe menyang jagad iki liwat masarakat kanthi seni bakal luar biasa."

Kutha sing nyritakake crita China

Sajrone patemon karo delegasi Hong Kong, Presiden Xi ujar manawa kutha kasebut, minangka metropolis kosmopolitan, bisa nggayuh hubungan sing ekstensif karo jagad iki, nyebarake budaya tradisional China sing paling apik, lan nyritakake crita China.

Presenter TV Janis Chan minangka salah sawijining juru crita. Ing dokumenter "No Poverty Land," dheweke lan tim ngenteni telung sasi ngunjungi 10 wilayah ing daratan China kanggo ngenalake upaya bantuan kemiskinan China, sing durung dikenal ing saindenging jagad.

Karya kasebut wis entuk pujian saka para pamirsa ing Hong Kong, daratan lan liya-liyane, menang kanggo Chan kanthi gelar Host Wanita Paling Apik ing Penghargaan Ulang Tahun TVB 2021 ing Hong Kong, lan panutan "Touching China 2021" ing daratan.

Sawise penghargaan kasebut, dheweke ngandhani media yen dheweke sing kena. "Saben wong sing diwawancarai nggambarake karakter sing luar biasa saka wong Tionghoa."

Ing wawancara anyar karo CMG, Chan ujar manawa dheweke bakal nyathet crita liyane babagan China supaya para pamirsa ing omah lan ing luar negeri ngerti babagan pembangunan negara.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...