Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

China Japan Warta cepet

Ibukutha Budaya Asia Wétan lan "Festival Sichuan" ing Tokyo

Ing taun 2022, kanggo nyepetake pembangunan Ibukota Budaya Asia Timur, GoChengdu, kanthi bimbingan Kementerian Kebudayaan lan Pariwisata Chengdu, bakal dadi platform pertunjukan utama kanggo konstruksi Chengdu minangka ibukutha budaya Asia Timur, nguatake kerjasama karo media mainstream internasional kanggo nambah citra Chengdu ing antarane kutha pariwisata internasional liyane.

Ketemu karo ibukutha kuliner donya ing Tokyo. 

GoChengdu, Pos Perjalanan Outbound Chengdu lagi tumindak

Festival Sichuan, sing diselenggarakake dening Kantor Pariwisata China ing Tokyo lan "Aliansi Pedas" Jepang, kasil dianakake tanggal 14 lan 15 Mei ing Nakano Central Park ing Tokyo. Ing dina acara kasebut, Rapat Promosi Tema Pariwisata Chengdu sing dijenengi "Pertemuan karo Ibu Kota Kuliner ing Tokyo, Chengdu Menerima Sampeyan!", Salah sawijining seri acara ing luar negeri kanggo Chengdu minangka "Ibukota Budaya Asia Timur" sing diluncurake. Ing acara kasebut, staf "GoChengdu, Pos Perjalanan Outbound Chengdu" nganggo kostum Han Cina, promosi sumber daya pariwisata sing sugih lan sejarah Chengdu sing dawa marang masarakat lokal lan menehi brosur lan kertu pos khusus saka Chengdu minangka " Ibukutha Budaya Asia Timur", sing ditampa kanthi apik dening warga Tokyo sing melu. Acara rong dina iki minangka gabungan saka aktivitas online lan offline, narik meh 40,000 warga Jepang, ngidini saben peserta bisa ngrasakake rasa asli Chengdu nalika sinau babagan budaya lan atraksi wisata ing kutha kasebut.

Miturut panitia, "Festival Sichuan" minangka acara paling gedhe kanggo promosi masakan Sichuan Cina ing Jepang, kanthi telung festival pisanan narik luwih saka 200,000 pengunjung. Taun iki, luwih saka 20 restoran melu festival kasebut, nyedhiyakake puluhan kuliner tradisional Sichuan kayata tahu mabo, Kou Shui Ji lan Fu Qi Fei Pian, kanggo nuduhake para pecinta panganan Jepang warisan lan pesona macem-macem rasa masakan Sichuan. Tema acara taun iki yaiku "Ma Po Tofu Shopping Street", acara khusus kanggo panganan Sichuan sing paling populer "Ma Po Tofu", ing ngendi pengunjung bisa ngrasakake 16 macem-macem rasa masakan Ma Po Tofu. Kajaba iku, Festival Sichuan taun iki nampilake stasiun radio khusus, sing dianakake bebarengan karo ahli bahasa Jepang sing misuwur lan YouTuber Jepang sing lair ing Sichuan YANG Jiang, lan nampilake obrolan langsung karo penggemar veteran budaya Sichuan.

Nggawe kertu jeneng internasional anyar kanggo Chengdu minangka "Ibukota Budaya Asia Timur" sing unik

Ing wiwitan taun 2022, Kutha Chengdu dianugerahi papan pisanan sakabèhé ing "Ibukota Budaya Asia Wétan" ing China 2023. "Cultural Capital of East Asia" minangka acara branding penting kanggo nambah kerjasama praktis ing bidang budaya antarane China, Jepang lan Korea Selatan. Rapat Menteri Kebudayaan China-Jepang-ROK kaping 13 dijadwalake bakal dianakake ing China taun iki, ing ngendi Menteri Kabudayaan saka telung negara bakal menehi plakat marang kutha sing dipilih minangka "Ibukota Budaya Asia Timur" 2023.

Nyepetake langkah mbangun ibukutha budaya Asia Timur.

GoChengdu mimpin ing komunikasi internasional

GoChengdu nggunakake matriks media jaban rangkah dhewe kanggo ngetutake kanthi efektif pambangunan Ibukutha Budaya Asia Timur. Ing taun-taun pungkasan, GoChengdu wis nguatake ijol-ijolan lan kerjasama karo media internasional ing ndhuwur promosi sing kuat ing platform media dhewe. Ing setaun, platform resmi GoChengdu wis narik kawigaten ing omah lan ing luar negeri kanthi 100 video, 100 siaran langsung, 100 topik lan 1,000 artikel warta sing narik luwih saka 100 yuta tampilan web lan luwih saka 70 yuta pengunjung. Ing mangsa ngarep, GoChengdu bakal terus nglayani pariwisata lan branding budaya Chengdu kanthi output konten berkualitas tinggi, lan nyelap merek "Ibukota Budaya Asia Timur".

Berita sing gegandhengan

About penulis

Dmytro Makarov

Ninggalake Komentar

Share to...