Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Tujuan Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Uganda

Uganda Wildlife Authority mengeti Jubilee Perak karo gala

gambar duweni saka T.Ofungi
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Ing Juni 24, 2022, Otoritas Margasatwa Uganda ditandhani jubilee salaka sing ing ijo carpeted glamor gala sore diselehake dening hiburan tradisional vigorous lan apik pangan lan ngombe ing The Kampala Sheraton hotel. Perayaan kanthi tema "Peningkatan konservasi satwa lan transformasi komunitas" nggambarake peran ekonomi, sosial, lan ekologi sing penting sing dimainake dening konservasi satwa ing transformasi komunitas.

Wakil Menteri Pariwisata Margasatwa lan Purbakala, Hon. Tom Butime, minangka Sekretaris Permanen, Doreen Katusiime, ngagem busana kanthi tema ijo. Uga rawuh ing Uganda Wildlife Authority Board of Trustees kalebu Ketua Dr. Panta Kasoma, Direktur Eksekutif UWA Sam Mwandah, Stephen Masaba Direktur Pariwisata lan Pengembangan Bisnis UWA, Direktur Eksekutif Pusat Pendidikan lan Konservasi Margasatwa Uganda Dr James Musinguzi, CEO Dewan Pariwisata Uganda Lilly Ajarova, lan Wakil Bradford Ochieng, Hotel Utama lan Institut Pelatihan Pariwisata Amori Miriam Namutose, Ketua Asosiasi Operator Tur Lestari Eksklusif Boniface Byamukama, Ketua Asosiasi Operator Tur Uganda Civy Tumusiime Sarah Kagingo, Sekretaris Pers Utama ing Parlemen Uganda Godfrey Baluku, influencer pariwisata lan Editor Afrika Tembelea Gladys Kalema Zikusoka, Konservasi Liwat Public Health Makerere University don Dr Wilbur Aheebwa, Attilio Pacifici Duta Besar EU kanggo Uganda, antarane sawetara diplomat lan stakeholder liyane ing sektor pariwisata.   

Glamour aside, anjog nganti tonggak sejarah iki ana sawetara acara sing diwiwiti karo peluncuran media ing Juni 1 - Konservasi Konferensi ing Juni 21 lan Corporate Social Responsibility (CSR) nglibatno reresik saka tetanggan Pasar Kamwokya ing Kampala ing Juni 23.

Dewan Wali Amanat UWA sing dipimpin dening Ketua, Dr. Panta Kasoma, uga nyritakake prestasine diwiwiti kanthi kunjungan pertengahan Juni menyang inisiatif komunitas sharing revenue ing Bwindi Impenetrable Forest lan Taman Nasional Mt. Mgahinga kanggo netepake sukses lan tantangan ing implementasine. proyek lan ngobrol metu wilayah kanggo engagement luwih.

Dheweke uga ngunjungi staf ing sektor Ruhija ing Bwindi kanggo mriksa masalah kesejahteraan lan sesambungan babagan cara kanggo nambah lingkungan kerja sadurunge menehi hadiah karo gorila. pengalaman nelusuri ing sektor Buhoma.  

Amanat UWA

"Kanggo ngreksa, ngembangake ekonomi lan ngatur satwa liar lan wilayah sing dilindhungi ing Uganda kanthi kemitraan karo komunitas tetanggan lan pemangku kepentingan liyane kanggo entuk manfaat kanggo masarakat Uganda lan komunitas global."

Sajarah     

Uganda Wildlife Authority didegaké ing Agustus 1996 dening Uganda Wildlife Statue (1996) sing nggabungake Taman Nasional Uganda lan Departemen Game.

prestasi

Sanajan Menteri sing dihormati ora kejawab klimaks tanggal 24 Juni, dheweke ana kanggo menehi laporan babagan sejarah UWA ing peluncuran media ing ngendi dheweke ujar yen 25 taun kepungkur wis nyekseni akeh transformasi wiwit institusi anyar diadegake sing ngarahake perlindungan sing efektif. lan konservasi satwa ing Uganda. Iki diwenehi tantangan kayata sumber daya finansial sing winates, kekurangan kabijakan institusional, lan staf sing demoralisasi sing ora dibayar kanthi cukup.

UWA wis mbangun Struktur Tata Kelola, Rencana Strategis, Rencana Pengelolaan Umum Taman, Manual Sumber Daya Manusia, Manual Prosedur Keuangan, Piagam Dewan, Rencana Operasi Tahunan, lan kabijakan operasional lan strategis liyane sing wis dikembangake lan dileksanakake kanggo njamin operasi sing efisien. institusi kasebut.

Jumlah staf Uganda Wildlife saya tambah saka kurang saka 1,000 ing taun 1996 dadi luwih saka 2,300. Kanthi rencana rekrutmen ranger ing wulan iki, jumlah kasebut bakal ngluwihi 3,000. Organisasi kasebut dipérang dadi 3 departemen - yaiku, penegakan hukum, keuangan, lan pariwisata. Iki wis ditambahake kanggo kalebu hukum, investigasi, intelijen, layanan Veterinary, lan teknik, uga konservasi komunitas sing nuduhake pertumbuhan lan kemampuan kanggo adaptasi karo owah-owahan ing manajemen satwa.

Nuduhake kabutuhan kanggo nyegah paningkatan kejahatan satwa liar ing saindenging jagad dadi saya tambah lan canggih yaiku panyiapan unit khusus kayata Canine, Intelligence, Investigation and Prosecution, Unit Kejahatan Margasatwa Khusus, lan pengadilan khusus kanggo nangani kejahatan satwa.   

Iki duwe pengaruh sing signifikan kanggo nglawan kejahatan satwa ing negara sing entuk pangenalan UWA ing forum internasional kayata CITES - Konvensi Perdagangan Internasional Spesies Langka.

Encroachment ing wilayah sing dilindhungi wis akeh banget liwat tandha wates kabeh wilayah sing dilindhungi lan mbangun kapasitas staf ing wilayah sing dilindhungi kanggo ngemot kegiatan ilegal. Kajaba saka Suaka Margasatwa Wétan Madi lan sawetara bagéan saka Taman Nasional Gunung Elgon, kabeh wilayah sing dilindhungi duwe wates sing aman.   

Ana dandan sing signifikan ing infrastruktur ing kabeh papan ing kabeh wilayah sing dilindhungi.

Saka kantor cilik kanggo markas, UWA entuk omah anyar ing Plot 7 Kira Road lan uga mbangun Menara Margasatwa sing dhuwur ing plot asli. Ing wilayah sing dilindhungi, UWA wis mbangun sawetara papan kantor uga luwih saka 1,700 unit staf.

Jumlah pengunjung ing wilayah sing dilindhungi saya tambah akeh saka 85,982 pengunjung ing taun 1996 dadi 323,861 ing taun 2019 sadurunge pandemi COVID-19 sing nuduhake paningkatan 237,879 pengunjung. Iki nyebabake pariwisata dadi penghasil devisa utama lan ngasilake, luwih saka US $ 1.5 milyar saben taun lan nyumbang 9% saka PDB.

Sektor pariwisata uga makaryakke 1.173 yuta pakaryan sing 670,000 langsung, kanthi 8% saka total lapangan kerja ing negara kasebut. 

Pendapatan konsesi ing taman nasional uga mundhak banget saka UGX 345 yuta ing taun 2006 dadi UGX 4.2 milyar ing taun 2019 sadurunge pandemi.

Miturut Undhang-undhang Margasatwa Uganda, Skema Sharing Revenue nyedhiyakake 20% saka biaya mlebu gerbang minangka hibah kondisional sing bakal dituduhake karo komunitas ing sekitar wilayah sing dilindhungi sing diwenehake liwat pamrentah lokal. Dana kasebut kanggo mesthekake yen masyarakat ngrasakake dampak positif saka konservasi ing wilayahe supaya bisa ndhukung konservasi satwa. Proyek khusus dikembangake dening komunitas dhewe lan disepakati karo UWA. Sabanjure, komunitas nyumbang kanggo konservasi nyuda konflik satwa manungsa saengga nggawe harmoni.

UWA wis ndhaptar paningkatan populasi satwa kanggo umume spesies kewan. Populasi gorila gunung ing Taman Nasional Bwindi Impenetrable mundhak saka 257 ing taun 1994 dadi 459 individu ing taun 2018.

Mung sawetara dina kanggo acara utama, UWA nampa hadiah sampurna karo lair saka bundel sehat saka bungah kanggo gorila wadon diwasa jenenge Betina, anggota kulawarga Mukiza tambahan anyar adhedhasar ing Ruhija.

Populasi gajah mundhak saka kira-kira 1,900 ing taun 1995 dadi 7,975 individu ing taun 2020; kebo saka 18,000 ing 1995 dadi luwih saka 44,000 ing 2020; lan populasi jerapah saka kira-kira 250 individu ing taun 1995 dadi luwih saka 2,000 ing taun 2020. Populasi zebra Burchell mundhak saka kira-kira 3,200 ing taun 1995 dadi 17,516 ing taun 2020. Badhak sing wis diumumake wis punah ing Uganda lan saiki dadi 1995. populasi ana 35 individu ing 2022.  

Menteri kahormatan nambahi populasi satwa minangka akibat saka kombinasi faktor wiwit saka kabijakan pemerintah sing apik, manajemen ekosistem sing efektif, lan peningkatan kapasitas UWA kanggo nyedhiyakake keamanan satwa lan keterlibatan komunitas ing kegiatan konservasi satwa.

UWA wis pirang-pirang taun ngeduk luwih saka 500 km saka trenches ing sadawane wates taman sing dipilih kalebu Taman Nasional Ratu Elizabeth, Kibale, lan Murchison Falls Kanggo nyuda lan nyuda konflik satwa manungsa. Jembaré 2 mèter lan jeroné 2 mèter lan rélatif efektif tumrap mamalia gedhé. Luwih saka 11,000 sarang tawon uga wis dituku lan disebarake menyang macem-macem kelompok masyarakat. Sarang wis dipasang ing sadawane wates wilayah sing dilindhungi. “Swara tawon sing nggegirisi lan nggegirisi ngganggu lan medeni gajah nalika madu sing diklumpukake saka sarang didol kanggo ngasilake penghasilan lan nambah mata pencaharian masyarakat, tambah Mwandah.

Laboratorium Biosafety Level 2 sing paling canggih dibangun ing Mweya ing Taman Nasional Ratu Elizabeth. Laboratorium bisa diagnosa lan konfirmasi sawetara penyakit kewan (loro satwa lan ternak) saka virus, bakteri, jamur, lan protozoa. Laboratorium uga bisa nangani penyelidikan penyakit manungsa. Laboratorium tingkat Biosafety 1 tingkat ngisor uga dibangun ing Taman Nasional Murchison Falls kanggo ndhukung manajemen penyakit satwa liwat pencegahan, deteksi. lan respon.

UWA nduweni kapasitas sing dikembangake kanggo nindakake translokasi satwa ing njero lan njaba wilayah sing dilindhungi, nerjemahake luwih saka 601 kewan liar sajrone 10 taun kepungkur, utamane jerapah, impala, zebra, hartebeest Jackson, babi alas raksasa, eland, waterbuck, buaya, lan topi, lan liya-liyane. Sasaran saka ngatasi konflik manungsa-sato kewan, pendhidhikan konservasi, perluasan jangkauan, diversifikasi spesies, pariwisata, lan manajemen biologis vegetasi ekspansif utamane Acacia hockii lan breeding. Ing taun 2020, kewan sing ditranslokasi dikira-kira wis tambah akeh dadi luwih saka 1,530 individu.

Apa visi kanggo 25 taun sabanjure?

Butime ngelingake yen sajrone 25 taun sabanjure, "Nanging, kita kudu ora lali babagan kudu nindakake luwih akeh kanggo ngatasi konflik kewan liar manungsa lan nyuda kedadeyan perburuan sing tetep dhuwur."

Dheweke ngajak kabeh wong Uganda lan mitra konservasi lan pariwisata kanggo promosi lan melu ing acara ing ndhuwur kanggo ngrayakake tonggak penting konservasi satwa liar ing Uganda Wildlife Authority.

Sawise gala kasebut, Manajer Komunikasi UWA sing sibuk banget, Hangi Bashir, ngandhani eTurboNews: "Kita pengin nggabungake hasil saka 25 taun kepungkur, kanggo ngatasi konflik Satwa Manungsa, nggunakake teknologi modern ing konservasi, contone. Napa kita kudu duwe 10,000 ranger tinimbang kamera lapangan? Saiki kita nggunakake solusi earth ranger 'kanggo ndeteksi kejahatan ing wektu nyata ing Murchison Falls ing ngendi kita ngawasi taman ing layar lan masang ranger yen ana kedadeyan. Kita uga bakal nggunakake drone lan jebakan kamera nalika metu menyang taman liyane.

Nalika ditekan dening koresponden eTN nalika diluncurake, Manajer Pariwisata lan Bisnis Stephen Masaba mandheg nglarang plastik panggunaan tunggal ing wilayah sing dilindhungi, nanging negesake manawa nglindhungi lingkungan lan sumber daya alam dadi tanggung jawab kabeh wong. Dheweke ujar manawa UWA duwe denda kaku babagan sampah ing taman nganti UGX X 100,000 (udakara US $ 30). Dheweke nambahake: "Sajrone 25 taun sabanjure, UWA kepengin nampa 1 yuta pengunjung. Sadurunge COVID-19, ana 325,000 pengunjung. Kanggo entuk iki, kita wis nemtokake kabutuhan kanggo nyelehake [ing] pondokan dhuwur, lan [kita] bakal terus ngiklanake akomodasi sing terjangkau lan mewah, lan kanggo nglindhungi sumber daya, kita bakal njamin praktik sustainable sing bakal mesthekake yen satwa lan sumber daya kasebut ora ana. dilindhungi lan yen ana apa-apa, kita wis sinau pelajaran sajrone 2 taun kepungkur, lan kita bakal nggunakake cara sing luwih kuat kanggo mesthekake yen kita ora nyerang saka kahanan kaya COVID. 

"Pembentukan taman nasional Uganda sacara ironis dianggep minangka sekutu konservasi sing ora mungkin nalika penyakit rinderpest lan turu meksa komunitas mati lan ngosongake. Murchison Falls, taman nasional paling gedhe ing Uganda (3,893 km persegi), lan Taman Nasional Ratu Elizabeth (1978 km persegi) didegake ing taun 1952.

"Taun 2006 minangka tonggak sejarah liyane sing ngrayakake 100 taun wiwit ekspedisi ilmiah pisanan menyang puncak 5109M Ruwenzori "Gunung Bulan" sing dipimpin dening Italia Luigi Amedeo di Savoy, Adipati Abruzzi. Iki ditindakake kanthi mbaleni pendakian dening keturunan Uganda lan Italia saka brigade Alpine sing diarani "ing jejak adipati." Delegasi sing dipimpin dening penulis iki atas jenenge Dewan Pariwisata Uganda uga nampilake acara seratus taun ing BIT Milan Expo ing Februari taun kasebut sadurunge pendakian pungkasan ing wulan Juni.

“Saiki UWA ngelola 10 taman nasional, 12 suaka satwa, lan 5 kawasan satwa masyarakat. Iki uga menehi tuntunan kanggo 14 papan perlindungan satwa lan tanggung jawab kanggo manajemen satwa ing njero lan njaba wilayah sing dilindhungi.

Ing taun-taun pungkasan, para aktivis sing dijuwarakake dening Association for the Conservation of Bugoma Forest ACBF, Climate Action Network Uganda, antara liya njaluk panyiapan 41,000 km persegi Bugoma Forest Central Reserve ing Uganda sisih kulon kanggo ditingkatake dadi taman nasional kanggo nylametake. karusakan sing ora dikarepake wiwit Hoima Sugar nyambut gawe ing alas kanggo tuwuh gula wiwit kerajaan Bunyoro Kitara kontroversial nyewa pabrik 22 mil persegi ing taun 2016.

Suaka Margasatwa Pian Upe ing Uganda Wétan uga diusulake kanggo nganyarke status taman nasional sing bakal njamin perlindungan lan manajemen sing luwih apik miturut sumber daya lan keahlian UWA.

Ing 25 taun sabanjure lan sabanjure, kita ora kudu lali kanggo ngrayakake lan ngenali para penjaga sing wis mbayar rega paling dhuwur kanggo nglindhungi satwa lan habitat kanthi jeneng konservasi, kabeh ana ing ancaman saka unsur satwa nanging utamane saka awake dhewe. -golek sesama manungsa.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar

Share to...