24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Jerman Breaking News News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

59 wong tiwas, luwih saka 1000 sing ilang amarga bencana banjir ngrusak Jerman

59 wong tiwas, luwih saka 1000 sing ilang amarga bencana banjir ngrusak Jerman
59 wong tiwas, luwih saka 1000 sing ilang amarga bencana banjir ngrusak Jerman
ditulis dening Harry Johnson

Dina udan deres nyebabake banjir gedhe ing Jerman sisih kulon minggu iki.

Print Friendly, PDF & Email
  • 30 wong dilaporake tiwas ing negara bagian Rhine-Westphalia Utara.
  • 29 wong tiwas ing Rhineland-Palatinate.
  • Kira-kira 1,300 wong isih ilang ing banjir Jerman.

Paling ora 59 wong tiwas lan luwih saka 1,000 sing ilang ing Jerman amarga ana banjir bencana sing ngrusak sisih kulon negara kasebut.

Dina udan deres banget nyebabake banjir gedhe ing Jerman kulon minggu iki, lan korban tewas saya mundhak dadi 59 dina iki.

Nalika petugas polisi, tentara lan petugas bantuan liyane nindakake upaya nylametake, 30 wong kacarita tiwas ing negara kasebut North Rhine-Westphalia, dene 29 korban liyane ditemokake ing Rhineland-Palatinate.

Kira-kira 1,300 wong sing isih ilang, amarga luwih saka 1,000 polisi, petugas pemadam kebakaran, tentara lan petugas bantuan bencana liyane nyaring ing puing-puing ing Rhineland-Palatinate lan Rhine-Westphalia Utara - rong negara paling parah - uga negara tetangga Baden-Wurttemberg . Sepuluh helikopter dikerahkan sajrone upaya nylametake, kanthi telung liyane dilengkapi kabel kabel sing siyap kanggo nerusake telusuran ing wayah wengi.

Pejabat berwenang Jerman uga isih ngupayakake mbalekake gas, listrik lan banyu ing wilayah sing kena pengaruh, dene Badan Federal kanggo Bantuan Teknis (THW) Jerman wis siyap kanggo mbangun situs perawatan banyu sementara ing sawetara lokasi.

Sawise udan deres banget, bendungan Steinbachtalsperre cedhak kutha Euskirchen ing Rhine-Westphalia Utara berisiko nyerah. Pejabat lokal ngelingake ing postingan Facebook manawa "kegagalan dadakan ... kudu diarepake kapan wae," senadyan upaya njaga struktur tetep ana. Paling ora enem omah uga ambruk, lan 25 liyane bebaya ambruk.

Kanselir Jerman Angela Merkel, sing ngunjungi Amerika Serikat kanggo rapat karo Presiden Joe Biden, ujar manawa banjir "bencana," nambahake manawa pitulung bakal kasedhiya kanggo wong-wong sing kena pengaruh.

"Pikiranku karo sampeyan, lan sampeyan bisa dipercaya manawa kabeh kekuwatan pamrentah kita - federal, regional lan komunitas - bebarengan bakal nindakake kabeh kahanan sing paling angel kanggo nylametake nyawane, nyuda bebaya lan ngatasi kasusahan," ujare Merkel.

Presiden AS Joe Biden uga ngaturake ucapan sungkawa kanggo korban, kanthi ujar "Iki tragedi lan manah kita bakal keluwen karo kulawarga sing kelangan wong sing dikasihi."

Jerman dudu siji-sijine negara sing dibanting amarga cuaca surem. Banjir uga nyerang Belgia, Luksemburg lan Walanda. Sembilan wong dilaporake tiwas ing Belgia, miturut kantor berita Belga, dene pejabat Walanda ndhesek ewonan warga supaya kabur saka wilayah sing rawan banjir. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun.
Harry urip ing Honolulu, Hawaii lan asli saka Eropa.
Dheweke seneng nulis lan wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews.

Ninggalake Komentar