24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Warta Breaking Qatar Pariwisata Pirembagan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Warta Breaking UAE Maneka Warta

Transfer ing Doha, Abu Dhabi, Dubai: Pilihan penumpang penumpang wis jelas

Bandara Internasional Doha Hamad
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Qatar kanthi hub bandara Doha Hamad International ngliwati wektu-wektu mokal nalika blokade kasebut dening UEA, Arab Saudi, Mesir, lan Bahrhain. Kanthi akeh dhuwit lan insentif maskapai, layanan lan kenyamanan Doha bisa nindakake sing ora mungkin - gaya Qatar.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Qatar Airways, Etihad lan Emirat global saingan karo penumpang sing ganti pesawat ing hub transit Doha ing Qatar, Abu Dhabi lan Dubai ing UEA.
  2. Ing perang dadi pusat perjalanan utama ing Timur Tengah, riset paling anyar, sing nduwe data pesenan pertarungan paling seger lan paling jembar, nuduhake manawa ing paruh pertama taun 2021, Doha ngrebut lan nggabungake kepemimpinan ing Dubai.
  3. Ing periode 1st Januari kanggo 30th Juni, volume tiket pesawat sing diterbitake kanggo lelungan liwat Doha 18% luwih dhuwur tinimbang liwat Dubai; lan hubungan kasebut bakal tetep diterusake. Pesenan saiki kanggo paruh kapindho taun liwat Doha luwih dhuwur 17% tinimbang liwat Dubai.

Ing wiwitan taun, lalu lintas udhara liwat Doha ana 77% saka Dubai; nanging cepet tekan 100% kaping pisanan sajrone minggu diwiwiti tanggal 27 Januari.

Faktor utama sing nyebabake tren iki yaiku ngangkat blokade penerbangan menyang lan saka Qatar, sing dileksanakake ing wulan Juni 2017 dening Bahrain, Mesir, Arab Saudi, lan UEA, sing nyalahake Qatar minangka sponsor terorisme - tuduhan kasebut ditolak banget dening Qatar. Sawise dileksanakake, blokade kasebut langsung nyebabake pengaruh negatif menyang penerbangan menyang lan saka Doha. Contone, Qatar Airways kepeksa ngeculake 18 tujuan saka jaringan kasebut. Kajaba iku, macem-macem penerbangan liwat Doha ngalami kaping lelungan, amarga pesawat kudu nggawe dalan kanggo nyegah ruang udara kabupaten sing mblokir. Tujuan lan operator utama, Qatar Airways, ora nanggepi blokade kasebut kanthi nyuda; Nanging, mbukak 24 rute anyar kanggo nggunakake pesawat sing nistha.

Wiwit Januari 2021, limang rute, Kairo, Dammam, Dubai, Jeddah, lan Riyadh, menyang / saka Doha wis dibukak maneh lan lalu lintas ing rute liyane wis akeh. Rute sing dibalekake sing menehi kontribusi relatif paling gedhe kanggo para pengunjung yaiku Dammam menyang Doha, tekan 30% pendatang sadurunge blokade ing paruh pertama 2017, lan Dubai menyang Doha, 21%. Kajaba iku, sambungan anyar karo Seattle, San Francisco, lan Abidjan, didegaké ing Desember 2020, Januari 2021, lan Juni 2021.

Rute utama sing ana saiki nuduhake pertumbuhan paling kuat dibandhingake karo tingkat pra-pandemi (H1 2021 vs H1 2019), kanthi jumlah penumpang sing tekan Qatar, yaiku: Sao Paulo, nganti 137%, Kyiv, nganti 53%, Dhaka, munggah 29% lan Stockholm, munggah 6.7%. Uga ana kenaikan kapasitas kursi antara Doha lan Johannesburg, nganti 25%, Pria, munggah 21%, lan Lahore munggah 19%.

Analisis kapasitas kursi sing luwih jero nuduhake yen ing kuartal mbesuk, Q3 2021, kapasitas kursi antarane Doha lan tangga teparo ing Timur Tengah mung bakal 5.6% tinimbang level pra-pandemi lan mayoritas, 51.7%, diparengake kanggo rute sing dibalekake menyang / saka Mesir, Arab Saudi, lan UEA.

Faktor utama pungkasan, sing menehi Qatar unggul ing Dubai, yaiku reaksi ing pandemi kasebut. Sajrone puncak krisis COVID-19, akeh rute mlebu lan metu saka Doha tetep operasional, lan asile Doha dadi pusat utama penerbangan pamulangan - utamane menyang Johannesburg lan Montreal.

Perbandingan pangsa pasar nalika paruh pertama taun 2021, tumrap paruh pertama taun 2019, ngandhakake manawa Doha wis nambah posisi jabatane tumrap Dubai lan Abu Dhabi. Saiki, lalu lintas hub dibagi dadi 33% Doha, 30% Dubai, 9% Abu Dhabi; sadurunge, yaiku 21% Doha, 44% Dubai, 13% Abu Dhabi.

Olivier Ponti, VP Insights, ForwardKeys komentar: "Tanpa blokade, sing nyengkuyung nggawe rute anyar minangka strategi kanggo ngganti lalu lintas sing ilang, bisa uga kita ora bakal weruh Doha ngisi Dubai. Dadi, kayane winih sukses Doha yaiku, ironis, disebar amarga tumindak ala saka tangga teparo. Nanging, kudu dielingi manawa penerbangan liwat Timur Tengah sajrone H1 2021 isih ana 81% ing sangisore level pra-pandemi. Dadi, nalika pemulihan saya cepet, gambar bisa ganti sacara signifikan. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar