Berita Breaking Belgia Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Komisi Perjalanan Eropa nuntut kejelasan babagan US Travel Ban

etc.
etc.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Komisi Perjalanan Eropa (ETC), Asosiasi Pariwisata Eropa (ETOA), Asosiasi Operator Tur Amerika Serikat (USTOA) lan Asosiasi Agen Perjalanan Eropa lan Asosiasi Operator Tur (ECTAA) ndhesek obrolan bilateral antara pejabat Eropa lan AS kanggo mriksa lan mbatalake penundaan perjalanan saka Eropa menyang Amerika Serikat

Presiden AS Donald Trump ngumumake penundaan lelungan 30 dina dening warga non-AS saka Zona Schengen Eropa menyang Amerika Serikat. Iki minangka upaya kanggo ngatasi panyebaran virus corona. Trump ujar manawa Uni Eropa "gagal nindakake pancegahan sing padha" kaya sing ditindakake AS kanggo ngemot wabah virus corona.

Miturut AS Departemen Keamanan Dalam Negeri (DHS) lan proklamasi Presiden, larangan kasebut ditrapake kanggo negara-negara sing duwe zona bebas paspor Schengen sing 26 anggota. Iki kalebu Austria, Belgia, Republik Ceko, Denmark, Estonia, Finlandia, Prancis, Jerman, Yunani, Hongaria, Islandia, Italia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxemburg, Malta, Walanda, Norwegia, Polandia, Portugal, Slowakia, Slovenia, Spanyol , Swedia, lan Swiss.

Anggota non-anggota Schengen kayata Inggris, Irlandia, Kroasia, San Marino, Monaco, Serbia, Montenegro lan liya-liyane ora kalebu larangan kasebut. San Marino duwe persentase wabah paling dhuwur lan gumantung kayata lan diubengi dening Italia.

Komisi Perjalanan Eropa (ETC), Asosiasi Pariwisata Eropa (ETOA), Asosiasi Operator Tur Amerika Serikat (USTOA) lan Asosiasi Agen Perjalanan Eropa lan Asosiasi Operator Tur (ECTAA) nganggep larangan kasebut dudu bukti sing didhasarake lan nambah kebingungan industri sing rame sing bisa uga bakal nambah kerugian kanggo bisnis sing wis rusak kanthi konsekuensi jangka panjang kanggo mbalekake lapangan kerja lan tuwuh ekonomi.

Ndhukung pernyataan resmi saka institusi UE, Eduardo Santander ngumumake (CEO Komisi Perjalanan Eropa) "Coronavirus minangka krisis global, ora winates ing tujuan apa wae, lan mbutuhake kerjasama tinimbang tumindak sepihak. Pesawat mabur saka A menyang B lan B menyang A, sektor pariwisata Eropa ora setuju karo larangan lelungan sepihak kasebut tanpa konsultasi sing bakal nyebabake bisnis pariwisata lan pariwisata lan warga ing loro-lorone Atlantik.. "

"Pratelan Presiden kasebut mbingungake"Jarene Tom Jenkins (CEO ETOA). "Amarga nyepelekake pinunjul saka krisis - sing ana sawetara argumen - dheweke banjur stigmatisasi kabeh bawana. Iki minangka krisis global lan kita butuh pangerten global. Minangka langkah iki, ganti rugi ora proporsional wisata mlebu menyang AS lan tusukan kapercayan ing Eropa minangka tujuan. Wedi luwih ngrusak lan nyebar luwih cepet tinimbang virus".

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.