Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Industri Hospitality Hotel & Resor News Thailand Pariwisata News Wire Plancongan

hotel Thailand: Where wong dominasi malang GM

gambar duweni saka Phuket Hotels Association
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Panaliten nuduhake manawa 90% manajer umum ing hotel Thailand yaiku wong lanang sanajan industri kasebut kebak eksekutif wanita sing mumpuni. Acara perhotelan penting ing Phuket tujuane kanggo ngerti kenapa wanita isih nemoni alangan kanggo kemajuan karir kanthi kesetaraan gender ing agenda hotel Thai.

Tuan rumah ing Dusit Thani Laguna Phuket, "Mind The Gap" nglumpukake luwih saka 100 delegasi industri kanggo ngatasi tantangan sing diadhepi para pengusaha hotel wanita ing Thailand. Nalika umume klompok hotel duwe kabijakan sing wiyar kanggo mesthekake inklusivitas lan keragaman, lan sanajan kasunyatane wanita dilaporake luwih saka 53% tenaga kerja hospitality global¹, panaliten anyar dening C9 Hotelworks nemokake manawa 90% manajer umum ing hotel Thai iku lanang. Iki tegese ing endi wae ing dalan karire, wanita ngetung langit-langit kaca.

Iki ora masalah eksklusif kanggo Thailand. Nyatane, Thailand umume dianggep minangka salah sawijining negara sing luwih maju ing babagan kesetaraan gender. Seperempat (25%) perusahaan Fortune 500 ing kerajaan kasebut duwe wanita ing posisi kepemimpinan, dibandhingake mung 8% ing saindenging jagad.

Nanging kenapa, ing abad kaping 21, angka-angka kasebut tetep ora rata ing sektor hotel lan langkah apa sing kudu ditindakake perusahaan kanggo nggedhekake potensial mitra wanita? Apa struktur dhukungan sing tepat kanggo wanita kanggo ngimbangi karir karo kulawarga? Lan sing luwih kuwatir, apa industri perhotelan isih dipengaruhi prasangka lawas, kanthi wanita sing kuat dianggep "meksa" utawa "ambisi banget"?

Luwih saka 100 delegasi - lanang lan wadon - padha teka

Mind The Gap njawab pitakonan penting iki ing seri diskusi lan lokakarya sing nyoba nantang pamikiran tradisional lan nggawe solusi sing bisa ditindakake. Para rawuh kalebu sawetara pimpinan wanita paling misuwur ing industri, kalebu pendiri perusahaan, direktur lan GM hotel, sing akeh sing ngalami diskriminasi sajrone karir. Dheweke digabung karo para siswa lan lulusan perhotelan sing prihatin babagan nemoni masalah kayata kesenjangan gaji jender lan seksisme nalika mlebu industri.

Topik kalebu pangembangan jalur karir kanggo peran kepemimpinan senior, dhukungan lan sumber daya sing kasedhiya kanggo wanita ing industri perhotelan, nilai bimbingan lan pendhidhikan, carane njaga kesejahteraan mental, lan entuk keseimbangan kerja-urip sing positif. Acara setengah dina iki dikenalake dening Bill Barnett, Pendhiri & Direktur Ngatur C9 Hotelworks, lan dimoderatori dening Sumi Soorian, Direktur Eksekutif saka Hotel Phuket Asosiasi.

"Isin banget yen kita isih ngomong babagan topik iki ing abad kaping 21."

Sumi Soorian, Direktur Eksekutif Asosiasi Hotel Phuket, nerusake: "Diskriminasi jender mesthine ora ana ing jagad saiki; kita duwe pimpinan lan politikus wanita sing sukses, presiden lan direktur perusahaan, filantropis, ilmuwan lan liya-liyane. Wanita ora perlu mbuktekake awake dhewe maneh. Nanging, sangang saka sepuluh manajer umum hotel ing Thailand isih lanang. Kenging punapa? Kanthi hosting 'Mind The Gap', kita pengin nyurung agenda jender, takon pitakonan sing angel lan meksa perusahaan supaya ngerti. Wanita enom sing mlebu industri saiki kudu ngrasakake kekuwatan lan inspirasi; padha kudu bisa kanggo seneng karir profesional migunani lan sirno-free. Muga-muga masalah sing diangkat dina iki bakal mbantu dheweke entuk iki, "ujare.

Akeh delegasi uga njupuk kesempatan kanggo nuduhake saran karo wanita enom sing miwiti karir ing industri hotel. Pamela Ong, sing ngenalake program bimbingan kanggo wanita, menehi saran marang para peserta supaya "nyingkiri pengaruh negatif lan ngubengi jaringan dhukungan sing apik kanggo kanca-kanca, kanca lan kulawarga," dene Sornchat Krainara ngajak para delegasi supaya "ngandika kanthi keras [lan] ora. ngremehake dhewe.” Isara Pangchen, sing entuk beasiswa saka Program Manajer Umum Universitas Cornell, nyengkuyung wanita supaya "tansah njupuk kesempatan kanggo sinau, sinau lan nambah."

Pimpinan perhotelan senior, lulusan lan siswa teka bebarengan kanggo Mind The Gap sing dianakake dening Asosiasi Hotel Phuket kanthi kemitraan karo C9 Hotelworks, Delivering Asia Communications, lan Dusit Thani Laguna Phuket.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar