Kabar Kawat

Uji Coba Klinis Anyar Penggantian Sel ing Penyakit Parkinson

ditulis dening editor

Aspen Neuroscience, Inc. ngumumake yen wulan iki bakal ngluncurake studi skrining pasien pisanan saka jinise, nggarap macem-macem situs screening klinis ing AS.

Sinau Cohort Siap Uji Coba perusahaan minangka langkah awal kanggo ngajokake aplikasi Investigational New Drug (IND) karo US Food & Drug Administration kanggo ANPD001, calon pangembangan terapeutik pisanan kanggo perawatan potensial penyakit Parkinson idiopatik (PD). Sinau Kohort Siap Nyoba bakal menehi informasi lan nyaring calon pasien potensial kanggo uji klinis pasien pertama ANPD1 sing direncanakake dening perusahaan Fase 2/001A. Perusahaan bakal ngumumake pirang-pirang situs screening AS ing musim semi.

"Iki minangka wayahe bersejarah kanggo pasien lan tim Aspen Neuroscience, nalika kita mbukak sinau screening pisanan kanggo nyepetake penyelidikan babagan terapi pengganti sel sing asale saka iPSC kanggo penyakit Parkinson," ujare Damien McDevitt, Ph.D., presiden lan pangareping. pejabat eksekutif. "Kita bungah lan banget ngasorake kanggo miwiti fase sabanjure sajrone Wulan Kesadaran Parkinson. Iki minangka langkah maju sing signifikan kanggo komunitas pasien, kanggo panyedhiya perawatan kesehatan lan lapangan neurosains.

PD minangka penyakit neurodegeneratif sing paling umum nomer loro, nyebabake sekitar siji yuta wong Amerika lan luwih saka sepuluh yuta wong ing saindenging jagad. Malah kanthi standar terapi perawatan saiki, pasien pungkasane bisa ngalami komplikasi motor sing nyuda amarga ilang neuron dopamin ing otak; kira-kira 50% ilang sadurunge diagnosa.

Aspen Neuroscience minangka perusahaan terkemuka sing ngembangake panggantos sel khusus sing bisa ngilangi kabutuhan terapi imunosupresif. Pendekatan kasebut nggunakake iPSC sing asale saka sel kulit pasien kanggo ngasilake neuron dopamin panggantos kanggo transplantasi maneh menyang pasien sing padha. Dikembangake saka biopsi kulit sing prasaja, saben sel pasien bakal dievaluasi efektifitas potensial nggunakake alat genomik berbasis AI, sadurunge ditransplantasi kanggo panggunaan klinis.

WTM London 2022 bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...