Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kanada Breaking News Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong tanggung jawab Keslametan Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Ora ana jab, ora ana panganan: Toko Grosir New Brunswick saiki bisa nglarang pembeli sing ora divaksinasi

Ora ana jab, ora ana panganan: Toko Grosir New Brunswick saiki bisa nglarang pembeli sing ora divaksinasi
Menteri Kesehatan New Brunswick Dorothy Shephard
ditulis dening Harry Johnson

Ketentuan anyar menehi toko kelontong, mall lan salon pilihan kanggo ngetrapake aturan jarak fisik utawa mbutuhake bukti vaksinasi kanggo mlebu ing perusahaan kasebut.
Pranata iki dileksanakake dina iki ing New Brunswick.

Print Friendly, PDF & Email

New Brunswick wis dadi provinsi Kanada pisanan sing ngidini para grosir nglarang pembeli panganan sing ora divaksinasi.

Miturut pranata anyar announced dening New BrunswicMenteri Kesehatan Dorothy Shephard, toko kelontong ing provinsi kasebut saiki diidini mbatalake para pembeli sing ora divaksinasi COVID-19.

Ketentuan kasebut menehi toko kelontong, mall lan salon pilihan kanggo ngetrapake aturan jarak fisik utawa mbutuhake bukti vaksinasi kanggo mlebu ing perusahaan kasebut.

"Kanthi mangsa, cuaca sing luwih adhem, dina sing luwih cendhek, luwih akeh wektu ing njero ruangan lan nambah kesempatan kanggo nyebarake COVID-19," ujare Shephard. "Penting yen kita duwe rencana supaya sistem kesehatan kita ora kepunjulen, nanging uga nimbang kesehatan mental, fisik lan finansial New Brunswickers."

Shephard nyaranake manawa netepi langkah-langkah anyar ora bakal angel. "Iku tumindak cilik sing bisa ditindakake saben wong, nanging yen digabungake, bisa nggawe bedane gedhe," ujare.

Watesan anyar liyane kalebu mbatesi rapat kluwarga nganti 20 wong, nutup rapat ruangan ing 50 wong, lan mbutuhake wong sing ora divaksinasi supaya ora kumpul ing njero ruangan - Natal sing sepi lan bisa uga luwe kanggo wong sing ora divaksinasi. Masker saiki uga dibutuhake ing papan umum ruangan nalika jarak fisik ora bisa dijaga.

New Brunswick warga kudu ndhaptar kanggo lelungan, lan kabeh wong sing ora divaksinasi mlebu ing propinsi kasebut kudu dikarantina lan njupuk tes kanggo mbuktekake manawa dheweke ora kena infeksi sawise 10 dina diasingake. Watesan sing luwih angel, kayata nglarang lelungan sing ora penting ing propinsi kasebut, bakal diwiwiti yen kasus anyar utawa rawat inap munggah menyang tingkat tartamtu.

Pandemi COVID-19 ing New Brunswick minangka pandemi virus penyakit koronavirus 2019, penyakit infèksius novel sing disebabake dening coronavirus sindrom pernapasan akut sing abot 2. Provinsi New Brunswick nduwe kasus COVID-19 paling akeh nomer wolu ing Kanada.

Rencana Aksi anyar, sing duwe watesan lan aturan kanggo nyegah panyebaran COVID-19, nyebabake kebingungan lan frustasi ing antarane New Brunswickers.

Dina iki provinsi ndhaptar 71 kasus anyar lan 3 tiwas.

New Brunswick minangka provinsi/wilayah paling gedhé nomer 11 ing Kanada miturut wilayah kanthi jembaré 28,150 mil persegi. Prakiraan dijupuk ing 2018 nuduhake yen populasi of New Brunswick ana 761,214, dadi provinsi paling padhet nomer 8 ing Kanada. Swara 65% saka populasi manggon ing New Brunswick kang 107 kotamadya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

57 Komentar