Airport Breaking News Internasional Jerman Breaking News News Rilis pers transportasi

Angka Lalu Lintas Fraport - November 2021: Tren Penumpang Positif Terus

Grup Fraport: Lalu Lintas Penumpang Terus Nambah ing Oktober 2021.
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Bandara Frankfurt (FRA) nampi udakara 2.9 yuta penumpang ing November 2021. Iki nuduhake paningkatan 341.5 persen saben taun, sanajan dibandhingake karo November 2020 sing ringkih banget. mundhak ing lalu lintas antar benua, kalebu Amerika Utara.

Print Friendly, PDF & Email

Mbukak maneh AS menyang perjalanan udara internasional ing awal Nopember uga duwe pengaruh positif marang angka penumpang. Kanggo wulan Desember 2021 saiki, pertumbuhan lalu lintas samesthine bakal mudhun maneh, amarga mundhake tingkat infeksi koronavirus lan watesan lelungan sing ana gandhengane.

Ing wulan laporan kasebut, lalu lintas penumpang FRA terus mbalek maneh nganti luwih saka setengah saka tingkat pra-krisis sing dilaporake ing November 2019 (mudhun 42.8 persen).1 Sajrone periode Januari-November 2021, total udakara 22.1 yuta penumpang lelungan liwat Bandara Frankfurt. Dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur, iki nuduhake kenaikan 23.6 persen ing taun 2020, lan penurunan 66.4 persen ing taun 2019.

Kargo throughput (kargo udara + pos udara) ngalami penurunan tipis kanggo pisanan ing taun iki, mudhun 1.2 persen saben taun dadi 192,298 metrik ton ing wulan laporan. Dibandhingake karo Nopember 2019, lalu lintas kargo mundhak 3.0 persen. Obahe pesawat terus mundhak 125.6 persen taun-taun dadi 28,882 lepas landas lan pendaratan ing November 2021. Akumulasi bobot lepas landas maksimum (MTOWs) tambah 72.9 persen taun-taun dadi udakara 1.8 yuta metrik ton.

Bandara Fraport's Group ing saindenging jagad uga nglajengake tren penumpang sing positif ing wulan November 2021. Umume wis entuk pertumbuhan penumpang sing signifikan. Volume lalu lintas ing sawetara bandara malah mundhak luwih saka 100 persen taun-taun, sanajan dibandhingake karo tingkat lalu lintas sing suda banget ing November 2020. Mung Bandara Xi'an (XIY) ing China sing ndhaptar penurunan 51.2 persen saben taun dadi kira-kira. 1.2 yuta penumpang, nggambarake watesan perjalanan sing mentas ditindakake kanggo nanggepi pandemi.

Lalu lintas ing Bandara Ljubljana (LJU) Slovenia mundhak dadi 45,660 penumpang ing November 2021. Loro bandara Brasil Fortaleza (FOR) lan Porto Alegre (POA), digabungake, nglayani udakara 1.0 yuta penumpang. Ing Peru, lalu lintas ing Bandara Lima (LIM) mundhak nganti udakara 1.3 yuta penumpang ing wulan laporan kasebut.

Bandara Twin Star Burgas (BOJ) lan Varna (VAR) ing pesisir Segara Ireng Bulgaria nampa total 52,192 penumpang ing November 2021. Lalu lintas ing Bandara Pulkovo (LED) ing St. Petersburg, Rusia, nganti meh 1.4 yuta penumpang .

Dibandhingake karo pra-pandemi November 2019, mayoritas bandara ing portofolio internasional Fraport isih ndhaptar angka penumpang sing luwih murah. Nanging, Bandara Antalya (AYT) ing Riviera Turki maneh tekan meh 90 persen saka tingkat pra-krisis sing dicathet ing Nopember 2019, kanthi lalu lintas mundhak udakara 1.2 yuta penumpang ing wulan laporan. Sawetara bandara Yunani sing nglayani tujuan liburan populer malah ngluwihi tingkat lalu lintas ing November 2019. Secara total, 14 bandara regional Yunani Fraport nampa 563,963 penumpang ing November 2021.

- ENDS -

Cathetan editorial: Kanggo perbandingan statistik sing luwih apik, laporan kita babagan Angka Lalu Lintas Fraportkalebu (nganti luwih kabar) mbandhingake antarane angka lalu lintas saiki lan angka basis taun 2019 sing cocog, saliyane nglaporake taun-taun reguler.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar