EU Larang Maskapai Penerbangan Turki Southwind sing ana gandhengane karo Rusia

EU Larang Maskapai Penerbangan Turki Southwind sing ana gandhengane karo Rusia
EU Larang Maskapai Penerbangan Turki Southwind sing ana gandhengane karo Rusia
ditulis dening Harry Johnson

Brussels ngandhani anggota Uni Eropa yen Southwind Airlines dilarang njupuk, mabur, utawa ndharat ing wilayah udara EU amarga peraturan babagan sanksi marang Rusia.

Uni Eropa (EU) nglarang Southwind Airlines Turki nggunakake wilayah udara amarga ana hubungane karo Rusia, miturut laporan paling anyar. Kaputusan kanggo nglarang operator Turki kasebut minangka akibat saka sanksi sing ditindakake marang Rusia amarga perang agresi. sing ditindakake dening rezim Putin ing Ukraina.

Southwind Airlines, adhedhasar ing Antalya, wiwitane diadegake ing 2022 kanggo ngeterake penumpang antarane Rusia lan Turki. Nanging, durung suwe, operator kasebut njaluk ijin kanggo uga nawakake penerbangan saka Turki menyang Jerman, Yunani, Finlandia, lan liya-liyane Uni-Eropa negara. Ing tanggal 25 Maret, Badan Pengangkutan lan Komunikasi Finlandia nglarang maskapai kasebut beroperasi ing wilayah udara, nyatakake yen investigasi nuduhake kepemilikan lan kontrol sing signifikan dening para pemangku kepentingan Rusia, saengga ora layak beroperasi ing negara anggota Uni Eropa.

Tanggal 28 Maret, Brussels ngandhani anggota Uni Eropa yen Southwind Airlines dilarang njupuk, mabur, utawa ndharat ing wilayah udara Uni Eropa amarga peraturan babagan sanksi marang Rusia. Larangan iki langsung ditrapake.

Penerbangan Southwind antarane Antalya lan Kaliningrad wis dibatalake dening Asosiasi Operator Tur Rusia (ATOR) amarga larangan sing ditindakake, amarga penerbangan kasebut biasane ngliwati wilayah udara Uni Eropa.

Tabloid Jerman Bild wiwitane nggawa keprihatinan babagan latar mburi operator Turki ing Desember. Miturut Bild, Southwind didegake dening individu Rusia lan gumantung banget marang staf lan pesawat sing disewakake saka Nordwind Airlines, operator Rusia sing dilarang ing EU.

Uni Eropa nutup operator lan pesawat Rusia wilayah udara minangka salah sawijining sanksi sing ditindakake marang Rusia sakcepete sawise invasi skala penuh ing negara tetanggan Ukraina ing Februari 2022. AS, Kanada, Inggris, lan Australia uga ngetrapake langkah-langkah sing padha.

Ing wulan Februari, Uni Eropa lan Amerika Serikat ngetrapake sanksi anyar marang rezim Putin. Sanksi kasebut khusus ditujokake kanggo macem-macem entitas ing pirang-pirang negara, kalebu Turki. Sanksi kasebut dileksanakake marang 16 perusahaan Turki amarga keterlibatan ing nggampangake transportasi barang sing bisa duwe aplikasi militer kanggo Rusia. Kajaba iku, Washington ngelingake Turki manawa bank-bank lan perusahaan tambahan bisa ngadhepi sanksi sekunder yen terus urus bisnis karo entitas Rusia.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Nuduhake ...