Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Ethiopia News wong Pariwisata transportasi News Wire Plancongan

Grup Ethiopian Airlines jeneng Chief Executive Officer anyar

Grup Ethiopian Airlines jeneng Chief Executive Officer anyar
Grup Ethiopian Airlines jeneng Chief Executive Officer anyar
ditulis dening Harry Johnson

Board of Management of Ethiopian Airlines Group wis ngumumake penunjukan Pak Mesfin Tasew Bekele, minangka Chief Executive Officer of Ethiopian Airlines Group, efektif tanggal 23 Maret 2022. Pak Mesfin wis dadi penerus mantan CEO grup Airline, Tewolde GebreMariam sing panjalukan pensiun dini amarga masalah kesehatan wis disetujoni dening dewan.

Pak Mesfin nduweni pengalaman 38 taun ing manajemen lan operasi maskapai ing bidang pangopènan lan rekayasa pesawat, pengadaan, teknologi informasi, operasi penerbangan, pengembangan kapabilitas, pembangunan kapasitas, pangembangan strategi perusahaan, manajemen operasi maskapai, lan kepemimpinan perusahaan. Dheweke entuk gelar Master ing Administrasi Bisnis (MBA) saka Open University ing Inggris, gelar MSc ing Teknik Elektro khusus ing Teknik Komunikasi saka Universitas Addis Ababa, lan gelar BSc ing Teknik Elektro saka Universitas Addis Ababa.

Ketua Dewan maskapai, Pak Girma Wake ngandika, "Aku arep ngucapake selamat marang Pak Mesfin ing janjian anyar lan aku yakin babagan kemampuane. Kita pitados bilih Pak Mesfin bakal mimpin maskapai kanggo sukses malah luwih, tetep ing trek tengen sing bakal weruh iku tuwuh liwat akeh generasi teka. Aku nggusah 17,000 karyawan Ethiopian lan anggota dewan kanggo ngadeg karo CEO Group anyar supaya maskapai mabur dhuwur. Kita uga matur nuwun kanggo kontribusi sing luar biasa saka mantan CEO Grup.

Pak Mesfin Tassew ing sisihe ngandika, "Aku diajeni lan ngasorake diangkat dadi Chief Executive Officer saka Klompok Airlines Ethiopian kang wis meh patang puluh taun ing macem-macem posisi. Peran anyarku menehi kesempatan kanggo terus maju kanthi cepet lan nguntungake maskapai penerbangan sing ditresnani lan njupuk menyang tingkat sabanjure. Aku ngajak kabeh kanca-kancaku ing Ethiopian kanggo gabung tangan lan maju kanggo luwih sukses.

Ing macem-macem kapasitas sing dilayani sajrone 38 taun, Pak Mesfin wis dadi
pemain tombol tanggung jawab kanggo planning lan eksekusi Sastranegara sing mimpin maskapai kanggo
sumunar ing langit Afrika lan ngluwihi. Dheweke njupuk tanggung jawab kalebu nanging ora
diwatesi kanggo pangopènan sakabèhé armada Ethiopia, kapabilitas lan pangembangan kapasitas, mimpin proyek otomatisasi Pangopènan lan Teknik
Divisi lan ngatur proyek sing ana gandhengane karo akuisisi pesawat.

Pak Mesfin wis dadi Chief Executive Officer ASKY Airlines wiwit taun 2021 lan wis mimpin maskapai kasebut kanthi strategi pertumbuhan sing nguntungake nganti wektu janjian anyar. Dheweke wis njabat minangka Chief Operating Officer of Ethiopian Airlines wiwit taun 2010 –2021 lan sukses mimpin operasi maskapai kasebut kanthi efisien lan biaya-efektif kanthi ngoptimalake proses lan ngembangake sumber daya internal kanggo ngatasi strategi pertumbuhan maskapai.

Kajaba iku, dheweke dadi Wakil Presiden Pemeliharaan lan Teknik saka 2006-2010; Kepala Petugas Informasi saka 1998 – 2006; Manager of Planning and Automation, Maintenance and Engineering Division saka 1995 – 1997; lan Avionics Engineer and Supervisor Avionics Engineering Group saka 1984 - 1994.

Dheweke melu akeh seminar lokal lan internasional ing industri penerbangan lan
kepemimpinan umum. Dheweke nampa pelatihan babagan kepemimpinan lan manajemen operasi maskapai, peraturan penerbangan lan pangopènan pesawat.

Ing taun 1984, Pak Mesfin minangka pemenang penghargaan medali emas Fakultas Teknologi Universitas Addis Ababa minangka Lulusan Luar Biasa ing Taun.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...