Klik kene kanggo nuduhake spanduk YOUR ing kaca iki lan mung mbayar kanggo sukses

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean budaya Tujuan Education Warta Pamrentah Industri Hospitality Hak-hak manungsa LGBTQ Luxury News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Parks tema Pariwisata Wisata News Wire Plancongan Trending USA

Disney World dirampok dening DeSantis World ing Florida

Disney World dirampok dening DeSantis World ing Florida
Disney World dirampok dening DeSantis World ing Florida
ditulis dening Harry Johnson

Gubernur Florida wingi mlebu tagihan anyar dadi hukum sing mungkasi 'distrik khusus independen' digawe sadurunge 1968, kalebu Reedy Creek Improvement District, properti 25,000 hektar ing Florida tengah ing ngendi taman tema Walt Disney World dumunung.

Peraturan anyar sing ditandatangani dening Ron DeSantis mbatalake status pajak khusus taman tema Disney lan pamrentahan mandiri ing Florida.

Miturut aturan 1967, Disney diijini kanggo operate minangka pamaréntah kabupaten ing properti dhewe, mbangun lan njaga layanan kotamadya kayata listrik, banyu lan dalan, lan ateges taxing dhewe.

DeSantis pigura hukum minangka mbusak 'karveouts kapentingan khusus,' lan wis ndhukung sing konstitusi negara Florida kang, diubah ing 1968, bans 'undhang-undhang khusus menehi hak istimewa kanggo perusahaan swasta.'

Nanging preduli saka DeSantis 'kumelun lan deklarasi mirrors, iku rodo ketok sing pamindhahan iku Florida gubernur retaliation ing kupeng banget padu karo Disney liwat hukum kapisah sing bans diskusi tartamtu ing jender lan orientasi seksual ing sekolah.

DeSantis lan Disney wis dagang jabs liwat Florida's Parental Rights in Education Act, sing ditandatangani ing wulan iki. Undhang-undhang kasebut, sing diarani tagihan 'Aja Ngomong Gay' dening mungsuh, nglarang diskusi kelas babagan orientasi seksual lan identitas jender kanggo siswa ing taman kanak-kanak nganti kelas telu.

Disney sumpah kanggo perang kanggo hukum disabetake mudhun ing pengadilan. DeSantis mbales kanthi ujar manawa hukum Florida 'ora adhedhasar panjaluk California eksekutif perusahaan.' 

Kantor pusat perusahaan Disney ana ing Burbank, California.

Berita sing gegandhengan

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

Share to...