Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis China budaya Warta Pamrentah India News wong tanggung jawab Sustainable Pariwisata News Wire Plancongan

PBB: Populasi donya tekan wolung milyar tonggak taun iki

PBB: Populasi donya tekan wolung milyar tonggak taun iki
PBB: Populasi donya tekan wolung milyar tonggak taun iki
ditulis dening Harry Johnson

Pakar Perserikatan Bangsa-Bangsa ngira manawa India bakal nyusul China minangka negara paling padhet ing donya ing taun 2023

Miturut laporan 'Prospek Penduduk Dunia 2022' Perserikatan Bangsa-Bangsa sing dirilis dina iki, populasi global bisa nganti wolung milyar ing pertengahan November 2022.

PBB nglaporake proyek manawa populasi donya bakal mundhak dadi 8.5 milyar ing 2030, dadi 9.7 milyar ing 2050 lan dadi 10.4 milyar ing 2100.

Populasi global saya mundhak amarga nyuda angka kematian, kanthi pangarep-arep urip global tekan 72.8 taun ing 2019, sing meh sangang taun luwih suwe tinimbang ing taun 1990, sanajan laju wutah saya suwe saya suwe, ujare riset PBB.

Populasi bakal tambah ora merata ing saindenging jagad, UN project ahli, karo India nyusul China minangka negara paling padhet ing donya ing taun 2023 lan bebarengan karo Republik Demokratik Kongo, Mesir, Ethiopia, Nigeria, Pakistan, Filipina lan Tanzania kanthi luwih saka setengah saka pertumbuhan sing diantisipasi.

Miturut Sekretaris Jenderal PBB Antonio Guterres, tonggak sejarah wolung milyar "minangka pangeling-eling tanggung jawab kita bebarengan kanggo ngurus planet kita."

Reuni lelungan global World Travel Market London bali! Lan sampeyan diundang. Iki minangka kasempatan sampeyan kanggo nyambung karo profesional industri liyane, jaringan peer-to-peer, sinau wawasan sing penting lan entuk sukses bisnis mung 3 dina! Register kanggo ngamanake panggonan sampeyan dina iki! bakal ditindakake wiwit 7-9 November 2022. Register saiki!

Donya isih ngalami ketimpangan jender lan serangan hak wanita lan pandemik COVID-19 global, krisis iklim, perang lan bencana kamanungsan nuduhake manawa jagad iki "ing bebaya," tambah Guterres.

"Nggayuh populasi global wolung milyar minangka landmark numerik, nanging fokus kita kudu tansah ana ing wong," ujare Sekretaris Jenderal PBB.

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews kanggo mroe saka 20 taun. Dheweke manggon ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

langganan
Menehi saran saka
tamu
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
0
Bakal seneng pikirane, mangga komentar.x
()
x
Share to...