Burkina Faso validasi laporan Uni Afrika babagan layanan budaya

0a11a_65
0a11a_65
ditulis dening editor

ADDIS ABABA, Ethiopia – The Report of the African Union Case Study on Cultural Services in Burkina Faso was validated on May 15 in Ouagadougou.

Print Friendly, PDF & Email

ADDIS ABABA, Ethiopia – The Report of the African Union Case Study on Cultural Services in Burkina Faso was validated on May 15 in Ouagadougou. The validation workshop was jointly convened by the Commission and the Ministry of Culture and Tourism of Burkina Faso. It was attended by stakeholders in music, dance, drama, and cinema, among others in the public and private sectors as well as development partners. Commissioned by the Department of Trade and Industry of the African Union Commission, the study is part of a project to carry out an inventory of the service sectors in Africa, and to promote the knowledge and understanding of services trade so as to provide a basis for service sector development and future liberalization.

Burkina Faso minangka pusat musik lan seni ing Afrika lan ngatur sawetara acara budaya utama sing wis diakoni ing saindenging Afrika lan ngluwihi. Iki kalebu: Festival Internasional Budaya Hip Hop, Festival Jazz, Festival des Masques et des Arts, Festival panafricain de Cinema de Ouagadougou (FESPACO) lan Minggu Budaya Nasional. Negara kasebut uga ngembangake sekolah teater, seni lan tari sing narik kawigaten para siswa saka saindenging Afrika. Kisah sukses Burkina Faso minangka bukti manawa sektor kabudayan ora bisa dikalahake, amarga ngasilake ekonomi sing gedhe lan nggawake para pemuda. Crita kasebut uga nuduhake yen kabijakan pemerintah minangka kunci sukses sektor kasebut.

Tujuan saka lokakarya validasi uga kanggo nggabungake macem-macem pemangku kepentingan ing industri budaya kanggo mriksa temuan saka draf laporan lan menehi kontribusi kanggo finalisasi laporan. Para peserta wis validasi informasi, data lan bukti lan entuk konsensus babagan temuan laporan kasebut.

Ing pambuka, Pak Aly Iboura Moussa, Perwakilan Komisi Uni Afrika, ngucapake matur nuwun marang Pemerintah Burkina Faso kanggo kemitraan sing apik banget lan dhukungan tanpa wates kanggo nindakake studi babagan Layanan Budaya ing Burkina Faso lan ngatur lokakarya validasi. . Dheweke uga ngapresiasi karya Kedutaan Besar Burkina Faso ing Addis Ababa sing wis dadi kunci sukses studi kasebut. "Industri Budaya ing Burkina Faso wis diidentifikasi minangka salah sawijining studi kasus amarga sukses Industri dadi eksportir layanan budaya utama ing bawana," ujare. Pak Iboura Moussa nyebutake yen potensial ekspor layanan non-tradisional kaya budaya wis dieksplorasi dening sawetara negara ing acara kaya Karnaval, FEPACO, lan Minggu Budaya Nasional Burkina Faso, lan liya-liyane. "Industri budaya utawa kreatif saya tambah dadi kontributor gedhe kanggo negara maju lan berkembang, contone, nyumbang paling ora 3.2 persen GDP AS lan 1.4% GDP Nigeria lan dadi majikan nomer loro ing Nigeria. Ing Burkina Faso sektor budaya nyumbang CFA79, 667,000,000 yaiku 2.02% kanggo PDB. Angka kasebut nuduhake manawa sektor iki ora bisa diabaikan," ujare.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.