Dr. Taleb Rifai Telpon Urgent menyang Negara Anggota UNWTO Nanggapi Dewan Eksekutif ing Surat Terbuka Anyar

Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO kanggo pidato ing ATM Virtual
Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO Dr. Taleb Rifai
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dr Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), nanggapi dina iki marang Presiden Dewan Eksekutif UNWTO babagan voting rahasia sing bakal teka kanggo konfirmasi utawa ora konfirmasi Sekretaris Jenderal UNWTO saiki.

Print Friendly, PDF & Email

The Komite Advokasi Jaringan Pariwisata Dunia mung nerbitake surat terbuka anyar dening Dr Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO.

Layang iki minangka wangsulan layang buka wingi menyang negara anggota dening Presiden Dewan Eksekutif UNWTO saka Chili.

Surat kasebut njaluk negara anggota UNWTO kanggo ndeleng kabeh argumen ing kasus iki sing digarisake ing surat kasebut.

Wacan layange Dr.Rifai

Kanca-kanca lan kanca-kanca sing terhormat, 

Kanthi seneng banget aku pungkasane nampa balesan surat gabungan sing daktandatangani karo Francesco Frangialli, isih ing Desember 2020, ing wektu pemilihan UNWTO dadi Sekretaris Jenderal, lan matur nuwun marang Presiden Dewan sing Dihormati. Sampeyan bisa uga kelingan manawa ing surat kita, kita ngusulake Sekretariat nimbang maneh wektu Januari 2021 kanggo Dewan Eksekutif 113 sawise owah-owahan tanggal FITUR saka Januari nganti Mei 2021. 

Kula aturaken agunging panuwun lan ngaturaken agunging panuwun dhumateng Bapak/Ibu. Presiden Dewan sing legalitas wis strictly diamati ing pancasan saka 112 lan 113 Dewan Eksekutif. Jaminan kasebut nyenengake, sanajan kita ora nate nantang legalitas salah sawijining keputusan: komentar kita digawe saka perspektif sing luwih jembar kanggo njamin keadilan kabeh proses.

Ayo rekapitulasi: 

  1. Ing September 2020 ing Dewan Eksekutif 112 ing Tbilisi, Georgia, Dewan Eksekutif mutusake kanggo nyekel 113th sesi ing Spanyol ing Januari 2021, ing kerangka FITUR, ing tanggal sing bakal dikonfirmasi dening negara tuan rumah 1. 
  2. Ing rapat sing padha, Dewan uga nyetujoni garis wektu kanggo proses pemilihan, kanthi tanggal pungkasan kanggo pengajuan pencalonan rong sasi saka tanggal EC, yaiku 18 November 2020, 2. 
  3. Sewulan sawise rapat Dewan Eksekutif 112, ing Oktober 2020, Spanyol ngumumake yen FITUR ditundha nganti Mei 2021 amarga kahanan sing ana. Ing siaran pers, rawuh ing rapat panitia penyelenggara FITUR dening Sekretaris Jenderal UNWTO Pololikashvili diakoni 3. Sayange, keputusan Dewan kanggo nyekel sesi 113 EC ing kerangka FITUR, ing tanggal sing bakal dikonfirmasi, ora dituruti. 
  4. Sawisé deadline kanggo aplikasi ing November, UNWTO nerbitake tanggal 23 November cathetan lisan kanggo Anggota ing panrimo saka loro cecek pencalonan 4. Sayange, pranata disetujoni ing 112 EC kanggo ngandhani Anggota ing Desember 15th saka ditampa kandidat durung netepi. Salajengipun, katon nuwun sewu, nganti enem pencalonan ditolak amarga ora bisa ngirim kanthi lengkap nganti tenggat wektu. 
  5. Ing wektu iku, ing Desember 2020, bebarengan karo Francesco Frangialli, kita nyaranake komunitas UNWTO nimbang maneh wektu 113 Dewan Eksekutif 5. Kita uga menehi tandha yen nyekeli tanggal Januari bakal nyebabake pelanggaran Peraturan Keuangan 14.7 6. , minangka getun kedaden. 
  6.  113 Dewan Eksekutif ditindakake kaya sing dijadwalake tanggal 18 lan 19 Januari 2021, kanthi calon alternatif ora duwe wektu sithik dibandhingake karo sing duwe jabatan kanggo nindakake kampanye sing efektif. Ing kasunyatan, ing acara sosial tuan rumah dening UNWTO ing Kawa saka Dhéwan, ngandika calon regrettably ora rawuh ing protes kanggo lack of kesempatan witjaksono ing kampanye. 

Kanca-kanca sing ditresnani, aku ora nate mbantah keputusan Dewan kasebut ora sah. Minangka Francesco Frangialli bubar ngandika, legalitas ora cukup. Ing manipulasi proses, sampeyan bisa dadi loro legal lan laku jina 7. 

Ana ing kalangan akademisi yen siswa gagal, iku masalah siswa; nanging yen kabeh kelas gagal, iku salah guru. Apa sing kudu dikandhakake nalika tenggat wektu kanggo aplikasi cendhak banget nganti 6 kandidat eksternal saka 7 ora bisa dituruti kanthi pas wektune? Utawa ngapa informasi babagan pencalonan sing ditolak iki ditahan saka Anggota, sanajan Dewan wis njaluk informasi babagan calon sing ditampa arep disebarake? 

Apa sing kudu dikandhakake nalika siji-sijine calon alternatif sing isih ana ngadhepi wektu sing ora mungkin kanggo kampanye, umume liwat periode Natal lan Taun Anyar nalika administrasi Pariwisata ditutup kanggo taun kasebut? 

Apa sing kudu dikandhakake nalika Sekretaris Jenderal rawuh ing rapat panitia penyelenggara FITUR sing ganti tanggal saka Januari nganti Mei lan ora njupuk tindakan kanggo nyetel tanggal Dewan ing kerangka FITUR kaya sing diandharake dening Dewan? 

Apa sing kudu dikandhakake nalika Sekretaris Jenderal ninggalake tanggal Januari kanggo Dewan ngerti yen dheweke bakal nglanggar Peraturan Keuangan kanthi nindakake? 

Apa sing kudu dikandhakake nalika Petugas Etika nyatakake awake dhewe 8karo tambah prihatin lan sedhih yen laku sadurunge wis dumadakan mandheg ninggalake ruang sing cukup kanggo opacity lan manajemen sewenang-wenang

Ing laporan sing wicaksana, Unit Inspeksi Gabungan Perserikatan Bangsa-Bangsa 9 ngelingake Anggota babagan pemilihan Kepala Badan Eksekutif nalika calon internal sing bersaing kanggo posisi kasebut melu: Calon internal sing mlaku kanggo jabatan kepala eksekutif bisa nyalahake utawa nyalahake fungsi lan sumber daya (contone, kontak, lelungan, fasilitas kantor, staf, lsp.) kanggo ngladeni kampanye dhewe. Kahanan iki ora mung ora etis nanging uga bakal nyebabake kesempatan sing ora padha antarane calon internal lan eksternal lan bisa nyebabake divisi staf.

Inspektur kasebut pancen prihatin banget karo kemungkinan kasebut, banjur nambahake: Tumindak kaya ngono, miturut para Inspektur, kudu dianggep ilegal lan ora etis, lan disalahake. Yen calon internal utawa calon eksternal sing sukses didakwa nindakake praktik kasebut, dheweke kudu tundhuk proses investigasi lan disiplin.

Nglawan latar mburi iki, Dewan Eksekutif 113 ngetokake rekomendasi kanggo pemilihan Sekretaris Jenderal, sing sampeyan duwe sadurunge. Saiki wis wayahe sampeyan ndeleng kabeh argumentasi, lan pendapat sampeyan babagan calon, milih utawa milih. Sampeyan bebas nindakake kanthi cara apa wae lan mekanisme pemilihan kudu njamin rahasia sampeyan: Masa depan Organisasi ana ing tangan sampeyan. 

Kanthi salam pribadi kula dhumateng panjenengan sedaya, 

Taleb Rifai 

Sekretaris Jenderal UNWTO
2010-2017.


  1.  CE/DEC/15(CXII) https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-09/CE_112_Decisions_En.pdf 
  2. Lampiran kanggo CE/112/6 rev 1. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-09/CE112_06_Procedure_SG_elections_2022-2025_rev1_En_0.pdf 
  3. https://www.ifema.es/fitur/noticias/nuevas-fechas-19-23-mayo-2021 
  4. Paragraf 5 CE/113/4. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2020-12/CE113_04_Recommendation_nominee_post_Secretary_General_2022_2025_En_0.pdf  
  5. https://wtn.travel/decency/ 
  6. Regulasi Keuangan 14.7: Ing tanggal 30 April saben taun, Sekretaris Jenderal ngirim laporan keuangan sing wis diaudit ing taun finansial sadurungé Dewan. https://www.e-unwto.org/doi/epdf/10.18111/9789284422319 
  7. https://eturbonews.com/3009507/urgent-warning-by-unwto-honorary-secretary-general-francesco-frangialli/ 
  8. https://webunwto.s3.eu-west-1.amazonaws.com/s3fs-public/2021-10/A24_05_c_Human%20resources%20report_En_0.pdf 
  9. https://www.unjiu.org/sites/www.unjiu.org/files/jiu_document_files/products/en/reports-notes/JIU%20Products/JIU_REP_2009_8_English.pdf dikutip paragraf 77 lan 87 (bagean).

Birgit Trauer dikirim menyang Grup WhatsApp Jaringan Pariwisata Dunia:
Telpon kanggo transparansi lan keprihatinan etika iki, miturut pandanganku, nuduhake maksud lan komitmen sing paling positif kanggo njamin inklusi, keadilan, lan kewajiban moral sing ndhukung fokus PBB 2021 ing perdamaian lan kepercayaan. Matur nuwun Dr Taleb Rifai.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar